Tasty Guide : Επιδόρπια11 ΙΟΥΛΙΟΥ, 2019

Συνταγή για κρύο τσιζκέικ με ανθότυρο και σάλτσα βύσσινο

Ένα ελληνικό twist σε μια αγαπημένη συνταγή

Συνταγή για κρύο τσιζκέικ

Από τον chef Αντώνη Μελλά 

Συνταγή για κρύο τσιζκέικ με ανθότυρο και σάλτσα βύσσινο, μια από τις πιο κλασικές και αγαπημένες συνταγές για ένα παραδοσιακό και δροσιστικό γλυκό.

Συνταγή για ραβανί | Το πιο λαχταριστό πολίτικο γλυκό

Συνταγή για κρύο τσιζκέικ με ανθότυρο και σάλτσα βύσσινο

Υλικά για κρέμα:

  • 150 ml γάλα
  • 80 γρ. μέλι
  • 1 αυγό
  • 4 ζελατίνες
  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 200 γρ. σαντιγί
  • 2 σπόρους καρδάμωμο
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο

Υλικά για βάση:

  • 70 γρ. Βούτυρο λιωμένο
  • 140 γρ. Μπισκότο Digestive ολικής αλέσεως
  • 30 γρ. Κρυσταλλική ζάχαρη

Υλικά για σάλτσα:

  • 200 γρ. φρέσκο βύσσινο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 60 ml κόκκινο κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:

Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για περίπου 30 λεπτά.
Ζεσταίνουμε το γάλα με το καρδάμωμο και τον αστεροειδή γλυκάνισο, προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Αφαιρούμε το καρδάμωμο και τον αστεροειδή γλυκάνισο. Χτυπάμε καλά το αυγό και ενσωματώνουμε με το χλιαρό γάλα. Προσθέτουμε τις ζελατίνες και ανακατεύουμε έως ότου διαλυθούν.
Στη συνέχεια, ανακατεύοντας τη σαντιγί, με σύρμα ή μίξερ, προσθέτουμε το ανθότυρο και το μείγμα γάλακτος που έχουμε ετοιμάσει μέχρι να αποκτήσει το μείγμα ενιαία υφή. Τοποθετούμε για 2 ώρες στο ψυγείο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:

-Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν
-Στρώνουμε τη βάση σε μία πιατέλα ή ένα ταψάκι και παγώνουμε για 1 ώρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

Σοτάρουμε τα βύσσινα με τη ζάχαρη και σβήνουμε με το κρασί. Σιγοβράζουμε για 1 ½ ώρες περίπου μέχρι να δέσει το σιρόπι και κρυώνουμε καλά στο ψυγείο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ

Best of network