Follow us

Μάφιν σοκολάτας με γλάσο βανίλιας | Μια εύκολη συνταγή για σπιτικά μάφινς

Από τη μαμά της Ελένης Γκίκα, την Κυρία Ελισσάβετ, Συκιές Θεσσαλονίκης

Τα μικρά κεκάκια στα οποία κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί

Cupcakes

Μια τέλεια σπιτική συνταγή για μάφινς σοκολάτας που θα σε ενθουσιάσει. Δες παρακάτω την εύκολη συνταγή.

Σταφιδόψωμο με κουάκερ και μέλι | Η πιο υγιεινή εναλλακτική είναι και υπέροχο πρωινό

Υλικά για muffins:

  • 1 ποτήρι ξινόγαλα ( Αν δεν έχετε ξινόγαλα, βάλτε σε ένα ποτήρι ένα κ.σ. ξύδι ή χυμό λεμονιού, και γεμίστε το υπόλοιπο με γάλα)
  • ½ ποτήρι λιωμένο βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • ½ ποτήρι σκόνη κακάο
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ ποτήρι chocolate chips (ή αλλιώς σταγόνες σοκολάτας ή τριμμένη κουβερτούρα)

Υλικά για γλάσο:

  • 2 ποτήρια ζάχαρη άχνη
  • 1 ποτήρι λιωμένο βούτυρο
  • 1 κ.γ. βανίλια (ή κανέλα)
  • 1 κ.σ. γάλα

Εκτέλεση για τα muffins:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου αν είναι με αέρα, ή στους 200 βαθμούς Κελσίου πάνω-κάτω για περίπου 15 λεπτά, έως ότου ετοιμάσουμε τη ζύμη για τα muffins.

Αλείψτε τις θήκες των muffins με λίγο λάδι για να μην κολλήσουν.

Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη βανίλια, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα, και τα chocolate chips και τα ανακατεύετε με ένα κουτάλι.

Σε ένα άλλο μπολ βάζετε το αυγό και το χτυπάτε, προσθέτετε το ξινόγαλα και το λιωμένο βούτυρο. Το αναμιγνύετε με την άλλο μπολ και τα ανακατεύετε όλα μαζί καλά.

Τα χωρίζετε ομοιόμορφα στις θήκες, γεμίζετε τα ? της θήκης γιατί κατά το ψήσιμο θα φουσκώσουν.

Τα ψήνετε για 15 λεπτά ή μέχρις ότου βάζετε μια οδοντογλυφίδα μέσα και βγαίνει έξω καθαρή.

Τα αφήνετε να κρυώσουν για 10 λεπτά και μετά τα βγάζετε από τις θήκες τους.

Εκτέλεση για το γλάσο:

Σε ένα μπολ βάζετε τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, τη βανίλια και το γάλα και τα ανακατεύετε.

Το γλάσο θα πρέπει να βγει μέτριο, ούτε πολύ πηχτό αλλά και ούτε πολύ αραιό, για να μπορεί να σταθεί στα muffins.

Το βάζετε για 5 λεπτά στο ψυγείο να δέσει και μετά στολίζετε τα κεκάκια σας.

Από τη μαμά της Ελένης Γκίκα, την Κυρία Ελισσάβετ, Συκιές Θεσσαλονίκης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ