Tasty Guide : Επιδόρπια01 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2012

Cupcakes: Λαχταριστές συνταγές από τους μετρ του είδους

To νέο ζαχαροπλαστείο “The Sweet Spot” μας αποκαλύπτει αποκλειστικά τις μυστικές συνταγές για 3 διαφορετικές γεύσεις. Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη

Cupcakes: Λαχταριστές συνταγές από τους μετρ του είδους

To νέο ζαχαροπλαστείο “The Sweet Spot” μας αποκαλύπτει αποκλειστικά τις μυστικές συνταγές για 3 διαφορετικές γεύσεις.

Από τη στιγμή που το ανακαλύψαμε στο Χαλάνδρι δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε τις τακτικές επισκέψεις! Η βιτρίνα με τα “πυργάκια” από cupcakes είναι τόσο δελεαστική που δύσκολα την προσπερνά το βλέμμα σου. Πίσω από κάθε εκλεκτή γεύση κρύβονται δύο master του είδους οι κυρίες Βιδάλη, μητέρα & κόρη, που βάζουν όλο τους το μεράκι και δημιουργούν μοναδικές λιχουδιές!

Εμείς τους ζητήσαμε να μας αποκαλύψουν τα μυστικά της κουζίνας τους και σου προσφέρουμε 3 συνταγές για να πειραματιστείς στο σπίτι.

BLACK & WHITE & CHOCOLATY ALL OVER CUPCAKE

Cupcakes: Λαχταριστές συνταγές από τους μετρ του είδους


Cupcake Σοκολάτα

Υλικά
60 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
60 γρ κακάο καλής ποιότητας
1 κ.γλ. baking powder
110 γρ ζάχαρη
110 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
2 μεγάλα αυγά
2 κ.σ. γάλα
150 γρ. σοκολάτα
100 γρ σοκολάτα γάλακτος

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder και τη ζάχαρη.

Τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το βούτυρο (ή μαργαρίνη) και τα αυγά και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Ενδιάμεσα σταματάμε το χτύπημα για να σιγουρευτούμε ότι δεν έχει κολλήσει το κακάο στον πάτο…θα ήταν κρίμα!

Αν το μείγμα μας είναι λίγο σφιχτό, προσθέτουμε λίγο γάλα, ώστε να γίνει παχύρευστο.

Τοποθετούμε τα χαρτάκια μέσα στις θήκες για cupcakes. Γεμίζουμε κάθε χαρτάκι ως τα 2/3 με το μείγμα μας και ψήνουμε στους 160* για 20 λεπτά ή έως ότου τα αισθανόμαστε ελαστικά στο άγγιγμα. Τα βγάζουμε απ’τον φούρνο και σε 5’ τα βγάζουμε από τις φόρμες

Κρέμα Λευκής Σοκολάτας

Υλικά

125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ ζάχαρη άχνη
150 γρ λευκή σοκολάτα
100 γρ κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση

Λιώνουμε την λευκή σοκολάτα σε μπαιν-μαρί ή προσεκτικά στον φούρνο μικροκυμάτων (κάθε 30’’ ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει) και αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ να αφρατέψει.
Προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε να χτυπάμε, απαλά στην αρχή μέχρι να ενσωματωθεί η ζάχαρη.

Προσθέτουμε την σοκολάτα στο μείγμα. Ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.


Σάλτσα Μαύρης Σοκολάτας

Υλικά

300 γρ κουβερτούρα
150 γρ δυνατό καφέ φίλτρου ή εσπρέσσο


Εκτέλεση

Λιώνουμε την σοκολάτα, όπως παραπάνω και προσθέτουμε τον καφέ. Ανακατεύουμε.
Αν περισσέψει την φυλάμε στο ψυγείο και με την πρώτη ευκαιρία την ξαναζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων και τη … τσακίζουμε! Είναι τέλεια να βουτήξουμε μέσα κομμάτια μπανάνας ή φράουλας, που έχουμε φυλάξει στην κατάψυξη για ώρα ανάγκης… αλλά και πάνω σε κέικ, μπισκότα κλπ.

Σερβίρισμα

Γαρνίρουμε κάθε cupcake με την κρέμα που φτιάξαμε χρησιμοποιώντας κορνέ (ξεκινώντας από έξω και καταλήγοντας στο κέντρο) ή με μια μικρή σπάτουλα ή ακόμα και με κουτάλι.
Στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε και βουτάμε κάθε cupcake στη σάλτσα σοκολάτας. Αν θέλουμε να έχουμε το εφέ του “swirl” περνάμε την επιφάνεια της κρέμας απαλά γύρω-γύρω με ένα κουτάλι, μια μαρίζ….ή με το δάχτυλό μας…

GLAMOROUS MOCHA CUPCAKES


Cupcakes: Λαχταριστές συνταγές από τους μετρ του είδους


Κρέμα μόκα

Υλικά

110 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
220 γρ ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
1 κ.σ. κακάο
1 κ. σ. στιγμιαίο καφέ διαλυμένο σε 2 κ.γλ. ζεστό νερό


Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και ρίχνουμε την άχνη και το κακάο. Χτυπάμε να αφρατέψει. Προσθέτουμε τον καφέ και χτυπάμε ξανά.

Γαρνίρουμε τα Cupcake Σοκολάτας με την κρέμα και στολίζουμε με χρωματιστές μπιλίτσες.


DARK AND PASSIONATE CHOCOLATE CUPCAKES


Κρέμα Σοκολάτα

Υλικά

100 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
225 γρ άχνη κοσκινισμένη
2 κ. σ. κακάο
60 γρ. καλή κουβερτούρα


Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν-μαρί, ανακατεύοντας και προσέχοντας να μην πέσει καθόλου νερό μέσα στην σοκολάτα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο ή την μαργαρίνη και προσθέτουμε την άχνη και το κακάο. Χτυπάμε να αφρατέψει.

Προσθέτουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά.

Γαρνίρουμε τα Cupcakes Σοκολάτας με την κρέμα μας και στολίζουμε το καθένα με κόκκινα τριανταφυλλάκια φτιαγμένα με μάρζιπαν ή πάστα ζάχαρης.


Info: The Sweet Spot

Ανδρέα Παπανδρέου 39, Χαλάνδρι

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ