Tasty Guide : Επιδόρπια03 ΜΑΪΟΥ, 2017

Έχουμε τη συνταγή για τα πιο απολαυστικά, ελαφριά ταρτάκια

Μία δροσερή εναλλακτική για το απαραίτητο γλυκό της εποχής

Παρότι αυτές τις μέρες ο υδράργυρος ακολουθεί σταθερά ανοδική πορεία, η όρεξή μας για γλυκό δεν μετριάζεται. Η εποχή ενδείκνυται για απολαυστικά, φρουτένια επιδόρπια, και εμείς σού έχουμε τη συνταγή για τα πιο απολαυστικά, δροσερά και εύκολα ταρτάκια με φύλλο κρούστας, φράουλες και γιαούρτι.

Η τέλεια, ελαφριά εναλλακτική για να προσφέρεις στο brunch ή μετά από ένα πλούσιο γεύμα που θέλεις κάτι να σε γλυκάνει και να σε δροσίσει, χωρίς να σε βαρύνει παραπάνω. Ειδικά τώρα που οι φράουλες είναι στην εποχή τους, γίνονται πεντανόστιμα.

Έχουμε τη συνταγή για τα πιο απολαυστικά, ελαφριά ταρτάκια

Εύκολα ταρτάκια από φύλλο κρούστας με γιαούρτι και φράουλες

Υλικά για 28 περίπου ταρτάκια

1 συσκευασία Φύλλα κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη
6 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλυτζάνια του τσαγιού φράουλες, κομμένες σε τέταρτα
2 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
1 βανιλίνη
1/2- 3/4 φλυτζάνι του τσαγιού σιρόπι σφενδάμου (ανάλογα με τις προτιμήσεις σου)

Εκτέλεση:

Βγάλε τα φύλλα από την κατάψυξη και άφησέ τα να ξεπαγώσουν πλήρως, σε θερμοκρασία δωματίου. Προθέρμανε τον φούρνο στον αέρα στους 175℃ . Βουτύρωσε καλά 2 ταψιά για muffins. Άπλωσε στην επιφάνεια εργασίας σου ένα από τα Φύλλα κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη και βουτύρωσε όλη την επιφάνειά του. Από πάνω, τοποθέτησε το επόμενο φύλλο και ακολούθησε ακριβώς την ίδια διαδικασία με τα επόμενα δύο φύλλα (στο σύνολο βουτυρώνεις 4 φύλλα τη φορά). Κόψε τα βουτυρωμένα φύλλα σου σε 12 ίσα τετράγωνα. Τοποθέτησε κάθε ένα από τα τετράγωνα στις φόρμες για Muffins και ψήσε τα, για περίπου 6-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Επανάλαβε τη διαδικασία με τα επόμενα φύλλα.
Αφότου τα ταρτάκια σου κρυώσουν, ανακάτεψε με σύρμα ώστε να αφρατέψει, το γιαούρτι με τη βανιλίνη και το σιρόπι, δοκίμασε και, αν το θέλεις περισσότερο γλυκό, πρόσθεσε λίγο επιπλέον σιρόπι.
Όταν το μείγμα σου είναι όπως ακριβώς σού αρέσει, τοποθέτησε, σε κάθε ταρτάκι φύλλου 1 1/2 γεμάτη κουταλιά από το γιαούρτι και 1 κουταλιά από τις φράουλες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ

Brownies με τσάι matcha, χουρμάδες και χαρούπι: Τέλεια και ελαφριά συνταγή για το αγαπημένο γλυκό
Επιδορπια17 Σεπτεμβρίου 2018

Brownies με τσάι matcha, χουρμάδες και χαρούπι: Τέλεια και ελαφριά συνταγή για το αγαπημένο γλυκό

Η τέλεια εναλλακτική για brownies χωρίς γλουτένη, ζάχαρη και αλεύρι

Επιδορπια03 Ιουλίου 2018

Τιραμισού σε ποτήρι – «σήκωσέ με ψηλά» γιατί δεν είμαι καλά

Αυτή τη συνήθεια του γλυκού που σου «παίρνει τη στενοχώρια» την ακολούθησα μεγαλώνοντας κι εγώ

Επιδορπια20 Ιουνίου 2018

Ανακάλυψε τον εαυτό σου με ένα Nirvana!

Θα αναπληρώσει κάθε κενό σου!

Επιδορπια15 Ιουνίου 2018

Το Κayak Γλυφάδας συναντά τον pastry chef Δημήτρη Μακρυνιώτη

Το κατάστημα Κayak Γλυφάδας φιλοξενεί τον pastry chef σε μια αποκλειστική limited καλοκαιρινή συνεργασία.

Επιδορπια16 Μαΐου 2018

Το πιο νόστιμο (και vegan) παγωτό καρύδας μόνο με 3 υλικά

Απόλαυσε το αγαπημένο σου επιδόρπιο στην light εκδοχή του.

Best of network