Συνταγή του Γαβριήλ Νικολαΐδη από την εκπομπή Chef Στον Αέρα με την Ελένη Ψυχούλη
Υλικά
1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
1 1/2 φλιτζάνι μαύρη σοκολάτα
1/4 φλιτζάνι φουντούκια
1/4 φλιτζάνι αποξηραμένα φρούτα (φράουλα, ανανά, ροδάκινο ή ό,τι άλλο θέλουμε)
1 1/2 φλιτζάνι μαύρη σοκολάτα
1/4 φλιτζάνι φουντούκια
1/4 φλιτζάνι αποξηραμένα φρούτα (φράουλα, ανανά, ροδάκινο ή ό,τι άλλο θέλουμε)
Εκτέλεση
Κόβουμε τα φουντούκια και τα ψήνουμε στο φούρνο για λίγα λεπτά
Ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να σιγοβράζει. Μπορούμε να το ζεστάνουμε και σε φούρνο μικροκυμάτων αν θέλουμε
Προσθέτουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
Προσθέτουμε τα φουντούκια και τις φράουλες
Απλώνουμε σε μια επιφάνεια καλυμμένη με λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσει . Καλύτερα είναι να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Αν βιαζόμαστε το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες