Tasty Guide : Επιδόρπια07 ΜΑΡΤΙΟΥ, 2012

Φουρνίζουμε Μπισκότα

3 experts του είδους μας κερνάνε λαχταριστές συνταγές!

Φουρνίζουμε Μπισκότα


3 eχperts του είδους μας κερνάνε λαχταριστές συνταγές

Ανατρέχουμε στις αγαπημένες μας food bloggers, διαβάζουμε το αγαπημένο μας βιβλίο και προτείνουμε τις πιο νόστιμες συνταγές για να φουρνίσεις στο σπίτι τα δικά σου μπισκότα.

Σοκολατένια Τhumbprint cookies
Από το sugarbuzz
Φουρνίζουμε Μπισκότα
Υλικά:
150γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100γρ. ζάχαρη
2 κρόκοι
1κ.γ. εσάνς βανίλιας (ή 1 βανίλια σκόνη)
165γρ. αλεύρι
30γρ. κακάο

(για την επικάλυψη: τα 2 ασπράδια που έμειναν, τρούφα σοκολάτας ή και χρωματιστή τρούφα)

Εκτέλεση
1. Χτυπάμε στο μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει.
2. Προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν, τη βανίλια και συνεχίζουμε με το αλεύρι λίγο λίγο και το κακάο. Εδώ μπορούμε να σταματήσουμε το μίξερ και να συνεχίσουμε με το χέρι.
3. Σκεπάζουμε το μπωλ με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα περίπου, θέλουμε να σφίξει ώστε να πλάθεται (μπορεί να σας πάρει και λιγότερη ώρα ή περισσότερη).
4. Όταν έρχεται η ώρα να τα ψήσουμε, στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί και ανάβουμε το φούρνο στους 180βαθμούς(αντιστάσεις)/160(αέρα).
5. Χτυπάμε ελαφρά τα ασπράδια σε ένα μπωλάκι και σε ένα άλλο ρίχνουμε την τρούφα.
6. Πλάθουμε μπαλίτσες από τη ζύμη σαν μικρά καρύδια, περνάμε την μπαλίτσα από το ασπράδι και μετά από την τρούφα να κολλήσει. Τοποθετούμε στο ταψί. Πατάμε με το δάχτυλό μας στη μέση να κάνουμε μια μικρή λακούβα.
Ψήνουμε περίπου 12-13′ (αυτό εξαρτάται από τον κάθε φούρνο).
7. Ενδιάμεσα μπορεί να δούμε ότι φούσκωσαν και χάθηκε η λακουβίτσα, οπότε στα τελευταία λεπτά, ανοίγουμε τον φούρνο, βγάζουμε προσεχτικά το ταψί και με ένα κουταλάκι πιέζουμε στο σημείο της λακουβίτσας να την ξαναφτιάξουμε. Συνεχίζουμε το ψήσιμο.
8. Μόλις τα βγάλουμε, αμέσως τοποθετούμε σε κάθε λακουβίτσα ένα σοκολατάκι και αφήνουμε να κρυώσουν.
9. Μπορούμε να βάλουμε και κομματάκι σοκολάτας που κόβεται σε τετραγωνάκια.

Μπισκότα Βουτύρου
Από το βιβλίο Delicious Cookies της Εβίτας Παπαχαραλάμπους
Φουρνίζουμε Μπισκότα

Υλικά

120 γρ. βούτυρο σε
θερμοκρασία δωματίου
80 γρ. ζάχαρη άχνη
240 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. βανίλια
15 γρ. νερό χλιαρό
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και μετά το νερό. Χτυπάμε το μίγμα λίγο, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε λίγο ακόμη σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να δέσει το ζυμάρι μας.
Παίρνουμε δόσεις από το ζυμάρι και φτιάχνουμε μπαστουνάκια μεγέθους περίπου 7 εκατοστών. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα ταψί όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, σε απόσταση περίπου 2 εκατοστών μεταξύ τους.  Ψήνουμε στους 170°C για 15’.

Mπισκότα με σοκολάτα – φυστικοβούτυρο και επικάλυψη από κροκαν βρώμης
Από το Donkey and the Carrot
Φουρνίζουμε Μπισκότα
Για το κροκαν βρώμης θα χρειαστείτε:
2 κούπες βρώμη
μισή κούπα μαύρη ζάχαρη
1/3 κούπας γλυκόζη
μισή βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 κούπας φυστικοβούτυρο με κομματάκια
Ανακατεύετε τα υλικά καλά, τα βάζετε σε ταψί με λαδόκολα, τα ψήνετε μέχρι να χρυσίσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα θρυματίζετε με το χέρι.

Για τη σοκολάτα-φυστικοβούτυρο θα χρειαστείτε:

2/3 κούπας φυστικοβούτυρο
2 κούπες λιωμένη κουβερτούρα
Λιώνετε και ανακατεύετε

Για τη ζύμη των μπισκότων θα χρειαστείτε:

2 φλιτζάνια ανάλατο βούτυρο
2 φλιτζάνια μαύρη ζάχαρη
3 κρόκοι αυγών
4 φλυτζάνια αλέυρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. αλάτι

Ανακατεύουμε τα υλικά με τη σειρά που είναι γραμμένα, ένα, ένα το καθένα και λίγο λίγο το αλεύρι. Φτιάχνετε καλή ζύμη, χωρίζετε σε μπαλάκια μέγεθος κάστανου, τα τοποθετείτε με κενά σε ταψί με λαδόκολα και τα πιέζετε με την παλάμη να γίνουν… χαλκομανία. Αν τα θέλετε πιο παχουλά δεν τα πιέζετε τόσο.

Βουτάμε κάθε μπισκότο σε μαύρη σοκολάτα, και επιτόπου πασπαλίζουμε με μπόλικο κροκάν βρώμης. Στο ταψί στη λαδόκολα και γρήγορα ψυγείο!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ