Tasty Guide : Επιδόρπια21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2012

H Ιωάννα Χαλμούκη μας δίνει συνταγή για ένα super λαχταριστό χριστουγεννιάτικο κέικ

Plus: Μας προσκαλεί σε homemade food market

H Ιωάννα Χαλμούκη μας δίνει συνταγή για ένα super λαχταριστό χριστουγεννιάτικο κέικ

Plus: Μας προσκαλεί σε homemade food market

Την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο pop up event, στους 3 χώρους του project Ψ*, Κηφισίας 340. Εκεί, θα πραγματοποιούνται ταυτόχρονα happenings, εργαστήρια, προβολές animation, live radio broadcasting, bazaar ρούχων και αξεσουάρ, dj sets, installations, book crossing, homemade food market, ενώ οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς κερδίζοντας πρωτότυπα εορταστικά δώρα.

Ανάμεσα στους πολλούς και εξαιρετικούς συμμετέχοντες θα είναι και η “Πάστα Φλώρα” (η αγαπημένη μας Ιωάννα Χαλμούκη δηλαδή) καθώς και ο στενός συνεργάτης της Κώστας Θεοχάρης!

Πάρε μια μικρή γεύση από τη συνταγή της Ιώναννας για χριστουγεννιάτικο κέικ

Christmas pudding cake

H Ιωάννα Χαλμούκη μας δίνει συνταγή για ένα super λαχταριστό χριστουγεννιάτικο κέικ


Υλικά:

για το κέικ:
50γρ. κακάο
200ml ζεστό νερό
125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. ζάχαρη λευκή
50γρ. ζάχαρη καστανή
1κουταλιά του γλυκού άρωμα βανίλιας
2 μεγάλα αυγά
200γρ αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτ. γλυκού baking powder
1/4 κουτ. γλυκού baking soda
1/4κουτ. γλυκού αλάτι
200γρ. αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας σας

H Ιωάννα Χαλμούκη μας δίνει συνταγή για ένα super λαχταριστό χριστουγεννιάτικο κέικ

για την κρέμα:
120γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
2 κουτ. σούπας μπράντυ

Για τη διακόσμηση:

500γρ. σοκολατένια ζαχαρόπαστα
100 γρ. άσπρη ζαχαρόπαστα
πράσινο και κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

H Ιωάννα Χαλμούκη μας δίνει συνταγή για ένα super λαχταριστό χριστουγεννιάτικο κέικ


Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στος 180. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα ψησίματος.
2. Ρίχνουμε το ζεστό νερό στο κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά και το αφήνουμε να κρυώσει. Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μπολ.
3. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τις 2 ζάχαρες μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο. Προσθέτουμε τη βανίλια και ένα ένα τα αυγά. Προσθέτουμε το αλέυρι , το κακάο και τα φρούτα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
4. Γεμίζουμε τη φόρμα με το μείγμα και ψήνουμε για 40′ περίπου. Το αφήνουμε να κρυώσει 15 λεπτά, ξεφοράρουμε και περιμένουμε να κρυώσει τελείως.
5. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε το μπράντυ και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε με ένα λεπτό στρώμα κρέμας το κείκ, το αφήνουμε 15′ στο ψυγείο και έπειτα απλώνουμε και την υπόλοιπη.
6. Ανοίγουμε τη σοκολατένια ζαχαρόπαστα σαν φύλλο και μ αυτό καλύπτουμε το κέικ μας. Ανοίγουμε ένα φύλλο λευκής και με ένα μαχαιράκι δίνουμε ένα κυμματιστό σχήμα σε κύκλο. Το βάζουμε στην κορυφή του κέικ. Με λίγο χρώμα χρωματίζουμε λίγη ζαχαρόπαστα κόκκινη και πράσινη και σχηματίζουμε τα φυλλαράκια.

Καλή Επιτυχία

* Η Ιωάννα Χαλμούκη υπογράφει το υπέροχο site Pastaflora.com. Επισκέψου το για να βρείς κι αλλες συνταγές!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ