Tasty Guide : Επιδόρπια07 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 2019

Εύκολα γλυκά με σοκολάτα | Τούρτα μωσαϊκό, γκανάς σοκολάτας με ρούμι και τούρτα σοκολάτα μαρκίζ

Από τον μετρ του είδους, Στέλιο Παρλιάρο

εύκολα γλυκά με σοκολάτα

Ξεχωρίσαμε τρεις εύκολες και αγαπημένες συνταγές με σοκολάτα από τον  μετρ του είδους, Στέλιο Παρλιάρο. Διάλεξε μια από αυτές και δοκίμασέ τες τώρα κιόλας.

Συνταγές με σοκολάτα | Σπιτική πραλίνα, μπισκότα σοκολάτας και μους σοκολάτας χωρίς αβγά

Τρία εύκολα γλυκά με σοκολάτα από τον μετρ του είδους, Στέλιο Παρλιάρο:

#1. Τούρτα μωσαϊκό

Υλικά: 

  • 350 γρ. μπισκότα πτι-μπερ
  • 60 γρ. κονιάκ ή χυμός πορτοκαλιού
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 τεμ. αυγά
  • 50 γρ. κακάο

Εκτέλεση: 

  • Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια τα μπισκότα και τα ραντίζουμε με το κονιάκ ή το χυμό πορτοκαλιού. Λιώνουμε το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μην βράσει. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη άχνη, τα αυγά και το κακάο. Όταν αναμειχθούν καλά τα υλικά και το μείγμα γίνει λείο, περιχύνουμε τα τεμαχισμένα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν όλα με το μείγμα.
  • Καλύπτουμε με μεμβράνη τον πάτο και τα τοιχώματα ενός μεγάλου μπολ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα, το πιέζουμε προς τα κάτω, να πάρει το σχήμα του μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί. Ξεφορμάρουμε τραβώντας τη μεμβράνη και σερβίρουμε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ

Best of network