Tasty Guide : Επιδόρπια23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 2017

Κέικ χωρίς γλουτένη και ΧΩΡΙΣ αλεύρι by Στέλιος Παρλιάρος

Αυτό το κέικ είναι χωρίς γλουτένη, αφού αντί για αλεύρι περιέχει σκόνη από αμύγδαλα, φουντούκια και καρύδια.

κέικ χωρίς γλουτένη

Δοκίμασε το κέικ χωρίς γλουτένη by Στέλιος Παρλιάρος, αντικαθιστώντας το αλεύρι με ξηρούς καρπούς.
Μερίδες:12, Προετοιμασία: 15΄, Αναμονή: 30΄, Ψήσιμο: 70΄

Υλικά για το κέικ χωρίς γλουτένη

200 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη
150 γρ. φουντούκια, αλεσμένα σε σκόνη
150 γρ. καρύδια, αλεσμένα σε σκόνη
500 γρ. άχνη ζάχαρη + επιπλέον για πασπάλισμα
1/2 λεμόνι, το ξύσμα του
7 αυγά
100 γρ. χυμός πορτοκαλιού, φρέσκος
1 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε τις σκόνες από τους ξηρούς καρπούς, τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα και ανακατεύοντας προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
Έπειτα ρίχνουμε το χυμό και την κανέλα και αφήνουμε για μισή ώρα το μείγμα να ξεκουραστεί. Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. και στρώνουμε στον πάτο του ένα στρογγυλό κομμάτι λαδόκολλας…

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ

Brownies με τσάι matcha, χουρμάδες και χαρούπι: Τέλεια και ελαφριά συνταγή για το αγαπημένο γλυκό
Επιδορπια17 Σεπτεμβρίου 2018

Brownies με τσάι matcha, χουρμάδες και χαρούπι: Τέλεια και ελαφριά συνταγή για το αγαπημένο γλυκό

Η τέλεια εναλλακτική για brownies χωρίς γλουτένη, ζάχαρη και αλεύρι

Επιδορπια03 Ιουλίου 2018

Τιραμισού σε ποτήρι – «σήκωσέ με ψηλά» γιατί δεν είμαι καλά

Αυτή τη συνήθεια του γλυκού που σου «παίρνει τη στενοχώρια» την ακολούθησα μεγαλώνοντας κι εγώ

Επιδορπια20 Ιουνίου 2018

Ανακάλυψε τον εαυτό σου με ένα Nirvana!

Θα αναπληρώσει κάθε κενό σου!

Επιδορπια15 Ιουνίου 2018

Το Κayak Γλυφάδας συναντά τον pastry chef Δημήτρη Μακρυνιώτη

Το κατάστημα Κayak Γλυφάδας φιλοξενεί τον pastry chef σε μια αποκλειστική limited καλοκαιρινή συνεργασία.

Επιδορπια16 Μαΐου 2018

Το πιο νόστιμο (και vegan) παγωτό καρύδας μόνο με 3 υλικά

Απόλαυσε το αγαπημένο σου επιδόρπιο στην light εκδοχή του.

Best of network