Tasty Guide : Επιδόρπια15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2014

Κλασικό μωσαϊκό με μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου

Ο Στέλιος Παρλιάρος μοιράζεται μαζί σου τα μυστικά του για ένα υπέροχο κλασικό μωσαϊκό, έτοιμο σε 15 λεπτά!

Μωσαϊκό

Ο Στέλιος Παρλιάρος μοιράζεται μαζί σου τα μυστικά του για ένα υπέροχο κλασικό μωσαϊκό, έτοιμο σε 15 λεπτά!

Χρόνος προετοιμασίας: 12-15΄ Μερίδες: 10-12

Υλικά

350 γρ. μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου
250 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. κονιάκ
50 γρ. κακάο
2 αυγά

Εκτέλεση

Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια τα μπισκότα. Μαλακώνουμε το βούτυρο σαν αλοιφή (μπορούμε να το πετύχουμε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα), κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το κακάο και το κονιάκ ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν το μείγμα γίνει λείο, προσθέτουμε τα τεμαχισμένα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν όλα με το μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα και του δίνουμε κυλινδρικό σχήμα ή σε μια φόρμα κορμού 23x 8 εκ. (τοποθετώντας στο εσωτερικό της μια μεμβράνη ώστε να ξεκολλάει εύκολα). Σφίγγουμε καλά τη λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει τουλάχιστον για 2 ώρες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ

Best of network