Tasty Guide : Επιδόρπια31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2011

Μήλα στο φούρνο

Aπλά υλικά, εύκολη διαδικασία, σούπερ γεύση!

Μήλα στο φούρνο


Υλικά για 4 άτομα:

4 μεγάλα μήλα
50 γρ. ξερά βερίκοκα ή χουρμάδες ψιλοκομμένους
λίγο βούτυρο
25 γρ. σταφίδες
25 γρ. ζάχαρη ή μέλι
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
4-5 κουταλιές της σούπας γλυκό σαμιώτικο κρασί
λίγη κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

1. Με το ειδικό εργαλείο αφαιρείτε τα κουκούτσια από τα μήλα. Αναμειγνύετε τα βερίκοκα ή τους χουρμάδες με τις σταφίδες, τη ζάχαρη ή το μέλι και την κανέλα. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι και τοποθετείτε τα μήλα.
2. Τα γεμίζετε με το μείγμα των ξηρών φρούτων και τα περιχύνετε με το κρασί. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 180ο C για 1 ώρα. Μόλις μαλακώσουν τα βγάζετε από το φούρνο και τα σερβίρετε με κρέμα γάλακτος.

Πηγή: Κουζίνα και ποιότητα πηγής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ