Tasty Guide : Επιδόρπια28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2020

Μιλφέιγ με μπισκότα σαβαγιάρ

Η υπέροχη και εύκολη συνταγή από τη μαμά της Κατερίνας Καινούργιου.

γλυκό, τιραμισού,

Συνταγή για μιλφέιγ από τη μαμά της Κατερίνας Καινούργιου

Η Κατερίνα δηλώνει πως λατρεύει τα γλυκά, κι όταν αυτά τα φτιάχνει η μαμά της τ’αγαπάει ακόμα πιο πολύ. Η αγαπημένη της συνταγή είναι το μιλφέιγ με σαβαγιάρ. Είναι εύκολο, ελαφρύ, πεντανόστιμο.

Υλικά για το μιλφέιγ με μπισκότα σαβαγιάρ

Για την κρέμα
900ml γάλα
150 γρ. ζάχαρη (χωρισμένη σε 50 γρ. και 100 γρ.)
3 αυγά μεσαίου μεγέθους (150 γρ.)
100 γρ. αλεύρι
50 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, φρέσκο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 φασόλι βανίλιας
300ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά), παγωμένη

Για τη διακόσμηση
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
λίγη κανέλα σε σκόνη

Για το μοντάρισμα
2 πακέτα (400 γρ.) σαβαγιάρ

Εκτέλεση
Σ’ ένα µεγάλο µεταλλικό µπολ βάλτε 50 γρ. ζάχαρη και τους κρόκους και
µε γρήγορες κινήσεις ανακατέψτε µε αυγοδάρτη για 4′, µέχρι το µείγµα να αφρατέψει. Προσθέστε το αλεύρι και συνεχίστε το ανακάτεµα µε τον
αυγοδάρτη, µέχρι ο χυλός να αποκτήσει µια βελούδινη υφή χωρίς σβώλους.
Σε µια µεγάλη κατσαρόλα βάλτε το γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη (100 γρ.)
και το φασόλι βανίλιας. Αφήστε τα για 5΄ σε χαµηλή φωτιά µέχρι να
βράσουν.

Ρίξτε στη συνέχεια σιγά σιγά και προσεκτικά το καυτό γάλα στο µπολ µε
το µείγµα των κρόκων αυγού. Ανακατέψτε γρήγορα µε τον αυγοδάρτη, µέχρι το µείγµα να γίνει οµοιογενές.

Αδειάστε το µείγµα σε µια µεσαία κατσαρόλα και βράστε για 4΄ σε µέτρια
φωτιά. Ανακατέψτε µε τον αυγοδάρτη, µέχρι να πήξει η κρέµα. Τέλος,
προσθέστε το εκχύλισµα βανίλιας, ανακατέψτε και κατεβάστε την
κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέστε το βούτυρο σε κοµµατάκια κι
ανακατέψτε µέχρι η κρέµα να πάρει µια οµοιόµορφη και βελούδινη υφή.

Αδειάστε την κρέµα σε ένα ορθογώνιο πυρέξ (ή ταψί) διαστάσεων 27×18
εκ. Καλύψτε την επιφάνεια της κρέµας µε διάφανη µεµβράνη και αφήστε τη για 30΄ σε θερµοκρασία δωµατίου για να κρυώσει.

Στον κάδο του µίξερ χτυπήστε σε δυνατή ταχύτητα για 3΄ την παγωµένη
κρέµα γάλακτος, µέχρι να πήξει και να γίνει σαντιγί. Μοντάρετε το γλυκό. Καλύψτε τον πάτο του πυρέξ µε ένα πακέτο µπισκότα (κρατήστε ένα µπισκότο για το τέλος). Ίσως χρειαστεί κάποια να τα σπάσετε, ώστε να χωρέσουν σωστά.

Πάνω στα µπισκότα απλώστε την κρέµα µε µία σπάτουλα και στη συνέχεια στρώστε το δεύτερο πακέτο (κρατήστε και ένα δεύτερο µπισκότο για το
τέλος).

Τέλος, προσθέστε τη σαντιγί. Καλύψτε µε διάφανη µεµβράνη το γλυκό και βάλτε το πυρέξ στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει. Βγάλτε από το ψυγείο όταν περάσει η ώρα και τρίψτε στην επιφάνεια τα δυο µπισκότα που κρατήσατε από πριν. Πασπαλίστε µε άχνη ζάχαρη (και αν θέλετε, µε κανέλα) και είναι έτοιµο για σερβίρισµα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ