Tasty Guide : Επιδόρπια25 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2019

Ψάχνεις εύκολη συνταγή για τρουφάκια; Δες τις 4 αγαπημένες μας

Οι πιο λαχταριστές συνταγές για τους μικρούς βελούδινους πειρασμούς από τους: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, Στέλιο Παρλιάρο, Αθηνά Πάνου, Γαβριήλ Νικολαϊδη.

εύκολη συνταγή για τρουφάκια

Ψάχνεις εύκολη συνταγή για τρουφάκια; Παρακάτω θα βρεις τέσσερις υπέροχες και πανεύκολες συνταγές για μικρούς βελούδινους πειρασμούς από τους αγαπημένους μας σεφ και bloggers.

Συνταγή για αλμυρά τρουφάκια με φέτα και τυρί κρέμα

Τρουφάκια με πραλίνα φουντουκιού | Μια γρήγορη συνταγή με μόλις 5 υλικά

Ψάχνεις εύκολη συνταγή για τρουφάκια; Δες τις 4 αγαπημένες μας:

1.Τρούφες σοκολάτας µε αµύγδαλο


Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου argiro.gr

Ψάχνεις εύκολη συνταγή για τρουφάκια; Δες τις 4 αγαπημένες μας

Υλικά

  • 180 γρ. Κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. λικέρ αμαρέτο ή άλλο της αρεσκείας σας
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. Ζάχαρη Άχνη ΑΝΘΟΣ
  • 1/2 φλ. τσαγιού σκόνη αμύγδαλο για την επικάλυψη
  • 1 φλ. τσαγιού Κουβερτούρα σε ξύσμα

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά. Όταν λιώσει, προσθέτουμε το βούτυρο και το λικέρ και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε τότε την άχνη και το αμύγδαλο. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά ώστε να είναι εύκολο στο πλάσιμο. Μπορούμε να το αφήσουμε λίγο στο ψυγείο να σφίξει. Πλάθουμε 24 μπαλίτσες, τις κυλάμε στο ξύσμα σοκολάτας ή σε άχνη ή σε τριμμένους ξηρούς καρπούς και τις βάζουμε σε καραμελόχαρτα.

2.Τρουφάκια με 3 υλικά

Από το Γαβριήλ Νικολαΐδη

Ψάχνεις εύκολη συνταγή για τρουφάκια; Δες τις 4 αγαπημένες μας

Υλικά

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.)
  • 3 κουταλιές της σούπας κακάο (30 γρ)
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 φακελάκι τρούφα για επικάλυψη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό σκεύος βάζουμε το ζαχαρούχο, το κακάο και το βούτυρο και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς περίπου για 7-8 λεπτά μέχρι να δέσει το μίγμα και να ξεκολλάει από τον πάτο.
Το αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον μια ώρα. Εγώ το άφησα για μια ολόκληρη βραδιά. Στη συνέχεια πλάθουμε τα τρουφάκια και τα ρολάρουμε στην τρούφα για να κολλήσουν πάνω σε κάθε τρουφάκι. Διατηρούνται στο ψυγείο.

3.Τρουφάκια σοκολάτας με πορτοκάλι

Από το Στέλιο Παρλιάρο steliosparliaros.gr

Ψάχνεις εύκολη συνταγή για τρουφάκια; Δες τις 4 αγαπημένες μας


Υλικά

Γέμιση

  • 500 γρ. κουβερτούρα περίπου 70% κακάο
  • 275 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 40 γρ. Cointreau
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Επικάλυψη

  • 300 γρ. κουβερτούρα 50%-55% κακάο
  • 200 γρ. κακάο


Εκτέλεση

Τεμαχίζουμε τα 500 γρ. κουβερτούρας σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το ξύσμα πορτοκαλιού και την αποσύρουμε λίγο πριν βράσει. Την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ καλά με μία πλαστική κουτάλα έως ότου η κουβερτούρα λιώσει. Αν δεν λιώσει όλη, βάζουμε το μείγμα πάνω σε μπεν μαρί. Τέλος,προσθέτουμε το Cointreau.

Αφήνουμε το μείγμα κατά μέρος για αρκετή ώρα μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί τόσο που να πλάθεται. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια. και τα αφήνουμε πάνω σε μια λαδόκολλα να στεγνώσουν καλά, εκτός ψυγείου, αλλά σε δροσερό δωμάτιο.

Έπειτα λιώνουμε τα 300 γρ. κουβερτούρας σε μπεν μαρί. Μόλις είναι έτοιμη η σοκολάτα, την αποσύρουμε και την ανακατεύουμε συνεχώς για πολύ ώρα, μέχρι να γίνει χλιαρή και να φαίνεται πιο γυαλιστερή.
Βουτάμε ένα-ένα τα μπαλάκια στη σοκολάτα έτσι ώστε να καλυφθούν καλά και μετά τα ρίχνουμε μέσα στο κακάο που έχουμε βάλει σε ένα ταψάκι. Μόλις αρχίσει να παγώνει η σοκολάτα της επικάλυψης, κουνάμε δεξιά-αριστερά το ταψάκι ώστε το κακάο να καλύψει τα τρουφάκια. Μαζεύουμε τα τρουφάκια, τινάζοντάς τα από το κακάο. Τα διατηρούμε για 15 ημέρες σε κλειστό δοχείο και σε δροσερό μέρος.

4.Τρούφες με λευκή σοκολάτα, τυρί κρέμα, μπισκότα και λικέρ

εύκολη συνταγή για τρουφάκια

Υλικά:
(περίπου 35 τεμάχια)

  • 300γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 30 γρ. αμύγδαλα ή καρύδια
  • 2 κουτ. σούπας άχνη
  • 200γρ. τυρί κρέμα
  • 2 κουτ. σούπας λικέρ

Για επικάλυψη:

  • 400-450γρ. λευκή σοκολάτα
  • τρούφα

Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα αμύγδαλα και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε την άχνη και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το λικέρ Underberg και το τυρί κρέμα. Με ένα κουτάλι ή με το χέρι μας(φορώντας γάντι) ανακατεύουμε να προκύψει μια ζύμη.
Πλάθουμε μπαλάκια και τοποθετούμε σε πιατέλα όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να λιώσουμε τη σοκολάτα.
Τεμαχίζουμε την λευκή κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Τη λιώνουμε σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης). Μόλις λιώσει, αποσύρουμε, ανακατεύουμε λίγα λεπτά να πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία και τη μεταφέρουμε σε μικρότερο μπολάκι.
Βγάζουμε τα σοκολατάκια από την κατάψυξη και τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα ένα ένα με τη βοήθεια δύο πιρουνιών. Τοποθετούμε σε άλλη πιατέλα με λαδόκολλα. Ρίχνουμε τρούφα (πριν προλάβει να στεγνώσει η σοκολάτα). Βάζουμε λίγη ώρα στο ψυγείο και είναι έτοιμα!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ

Best of network