Tasty Guide : Επιδόρπια29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2011

Συνταγή για μαρέγκα με κάστανα, σοκολάτα και γκράπα

Μια πολύ εύκολη συνταγή για γλυκό σε 15 λεπτά. Ιδανική για να αξιοποιήσεις τα κάστανα που σου έχουν απομείνει από τα Χριστούγεννα!

Συνταγή για μαρέγκα με κάστανα, σοκολάτα και γκράπα


Μια πολύ εύκολη συνταγή για γλυκό σε 15 λεπτά. Ιδανική για να αξιοποιήσεις τα κάστανα που σου έχουν απομείνει από τα Χριστούγεννα!

Υλικά για 6 άτομα
6 μπεζέδες ή μικρές μαρέγκες ψημένες
400 γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
χυμός και το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 σφηνάκια γκράπα ή τσίπουρο
300 ml κρέμα γάλακτος
1 δόση βανίλια σκόνη
½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
σιρόπι σοκολάτας για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
1. Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό για 15’ και προσθέτετε τα κάστανα, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και την γκράπα. Σιγοβράζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
2. Πολτοποιείτε το μείγμα και το ρίχνετε σε κατσαρόλα. Προσθέτετε την κουβερτούρα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και να αποκτήσετε ένα παχύρρευστο και ομοιογενές μείγμα..
3. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί με την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια. Καλύπτετε τη μαρέγκα με το μείγμα κάστανου και γαρνίρετε με τη σαντιγί και το σιρόπι σοκολάτας.

Πηγή: Κουζίνα και ποιότητα ζωής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ