Tasty Guide : Επιδόρπια23 ΜΑΡΤΙΟΥ, 2012

Συνταγή για σοκολατένια μπισκότα με μαρέγκα

Η Αθηνά Πάνου του sugarbuzz.gr μας βάζει σε γλυκό πειρασμό με 5 μόνο υλικά!

Συνταγή για σοκολατένια μπισκότα με μαρέγκα


Η Αθηνά Πάνου του sugarbuzz.gr μας βάζει σε πειρασμό με 5 μόνο υλικά

Υλικά:
2 ασπράδια αυγών
100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική(1/2 κούπα)
160γρ. κουβερτούρα
1/2κ.γ. εσάνς βανίλιας
100γρ. καρύδια

Συνταγή για σοκολατένια μπισκότα με μαρέγκα


Εκτέλεση

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπαιν-μαρί. Αφού λιώσει την αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία της, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με μαρίζ(σπάτουλα σιλικόνης).
Στη συνέχεια τρίβουμε τα καρύδια,αλλά όχι να γίνουν σκόνη. Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μισή ποσότητα καρύδια μισή αμύγδαλα ή μακαντάμια.

Ανάβουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς(αέρα).

Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με τη ζάχαρη, σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνουν γυαλιστερή μαρέγκα.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τη λιωμένη χλιαρή κουβερτούρα στη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με τη μαρίζ. Θα παρατηρήσουμε ότι το μείγμα θα σφίξει ελαφρά. Ρίχνουμε και τους ξηρούς καρπούς, να αναμειχθούν ελαφρά.
Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ή δύο ταψάκια(ανάλογα το μέγεθος) και με ένα κουτάλι ρίχνουμε “κουταλιές” πάνω στη λαδόκολλα με κάποια απόσταση μεταξύ τους.

Ψήνουμε για 10-12′. Βγάζουμε από το φούρνο και περιμένουμε να σταθεροποιηθούν πρώτα για 5′ περίπου και στη συνέχεια τα ξεκολλάμε από την λαδόκολλα. Τα συντηρούμε μέσα σε κουτί. Περίπου 15 τεμάχια(ανάλογα το μέγεθος που θα τα φτιάξουμε).

Διάβασε επίσης:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ