Tasty Guide : Επιδόρπια23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2011

Συνταγή για τούρτα με κρέμα και μαρασκίνο

Mία γλυκιά συνταγή για τις μέρες των γιορτών!

Συνταγή για τούρτα με κρέμα και μαρασκίνο


Mία γλυκιά συνταγή για τις μέρες των γιορτών!

Υλικά

Για τις βάσεις του κέικ
8 αυγά
300 γραμμ. ζάχαρη
160 γρ. κοσκινισμένο αλεύρι
160 γρ. κορνφλάουρ
4 κουταλιές της σούπας κακάο
60 ml kirsch (ποτό από κεράσια)

Για την κρέμα
1500 ml κρέμα γάλακτος
100 γραμμ. ζάχαρη άχνη
700 γρ. κερασάκια μαρασκίνο

Για την επιφάνεια και τα πλαϊνά της τούρτας
200 γραμμ. κουβερτούρα, τριμμένη

Εκτέλεση

1. Ξεχωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών και χτυπάτε τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτετε τους κρόκους έναν έναν, ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις χρησιμοποιώντας μια πλαστική σπάτουλα.

2. Σε άλλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το κορνφλάουρ και το κακάο. Κοσκινίζετε το μείγμα αυτό μέσα στη μαρέγκα και ανακατεύετε με απαλές κυκλικές κινήσεις.

3. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώνετε ένα αντικολλητικό χαρτί ή λαδόκολλα στον πάτο μιας φόρμας για κέικ (διαμέτρου 26-28 εκ.) με κινητά τοιχώματα. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε για περίπου 50 λεπτά.(Είναι έτοιμο όταν βυθίζετε τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο του κέικ και βγαίνει καθαρή).

4. Βγάζετε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνετενα κρυώσει. Στη συνέχεια, με ένα κοφτερό μεγάλο μαχαίρι ή μια κλωστή, κόβετε το κέικ οριζόντια σε 3 δίσκους. Ραντίζετε κάθε στρώση με το λικέρ kirsch.

5.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη με το μίξερ μέχρι να γίνουν σφιχτή σαντιγί. Χωρίζετε ε την κρέμα και τα μαρασκίνο στα τέσσερα. Στρώνετε από ένα τέταρτο του μείγματος σε κάθε κομμάτι κέικ, τοποθετώντας το ένα πάνω από το άλλο. Γαρνίρετε την επιφάνεια της τούρτας με τη σαντιγί κερασάκια και με την κουβερτούρα. αφήνετε την τούρτα να μείνει στο ψυγείο για 6 ώρες προτού τη σερβίρετε.

Πηγή: Κουζίνα και ποιότητα ζωής

Ανακάλυψε πως μπορείς να φιάχνεις ένα πλήρες γεύµα µέσα στο χρόνο που σου παίρνει συνήθως για να µαγειρέψεις ένα πιάτο. Δες τι µπορείς να προετοιμάσεις µέσα σε μόλις 30 λεπτά με το νέο βιβλίο του Jamie Oliver 30λεπτα Γεύματα από τις Εκδόσεις Διόπτρα.
Συνταγή για τούρτα με κρέμα και μαρασκίνο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ