Tasty Guide : Επιδόρπια09 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2019

Συνταγή για σοκολατόπιτα με πορτοκάλι και φιστίκι

Μια συνταγή με ρευστή, βελούδινη σοκολάτα από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη

Συνταγή για σοκολατόπιτα με πορτοκάλι

Συνταγή για σοκολατόπιτα με πορτοκάλι και φιστίκι

Υλικά

  • 500 γρ. βούτυρο αγελάδας, κομμένο σε κομμάτια
  • 500 γρ. κουβερτούρα με περίπου 70% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 8 αβγά
  • 100 γρ. φιστίκια
  • Ξύσμα από δύο πορτοκάλια

Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ που έχουμε στερεώσει πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει.

Το μπολ δεν πρέπει να ακουμπάει στο νερό που βράζει γιατί τα υλικά μας θα καούν.

Μόλις λιώσουν βγάζουμε το μπολ από την κατσαρόλα, το ακουμπάμε πάνω σε μια πετσέτα και ανακατεύοντας διαρκώς, ρίχνουμε με τη σειρά τη ζάχαρη, το αλεύρι και τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα με έναν αυγοδάρτη.

Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα φιστίκια και το ξύσμα και ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα σιλικόνης 22 – 24 εκ και μεταφέρουμε τη φόρμα μέσα σε ένα ένα βαθύ ταψί.

Ρίχνουμε στο ταψί νερό, τόσο που να φτάσει σε ύψος τα μισά της φόρμας (αυτό είναι ένα μπεν μαρί).
Ψήνουμε μέσα στο νερό για 50-60 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο, μεταφέρουμε τη φόρμα σε μια σχάρα και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το ξεφορμάρουμε.

Καλύτερα να ξεφορμάρουμε τη επόμενη μέρα.Για το food styling θα χρειαστείς μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη, φιστίκια και φλούδες από πορτοκάλι.

Vegan κορμός σοκολάτας χωρίς ζάχαρη, έτοιμος σε 5 λεπτά

Μπάλες ενέργειας με μόλις 3 υλικά: Το πιο υγιεινό και εύκολο σνακ για να δοκιμάσεις τώρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ

Best of network