Tasty Guide : Επιδόρπια14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 2013

Τα donuts του Αγίου Βαλεντίνου

Μια υπέροχη συνταγή για να γιορτάσεις απόψε

Τα donuts του Αγίου Βαλεντίνου


Μια υπέροχη συνταγή για να γιορτάσεις απόψε

Το διαδικτυακό περιοδικό e-taste των Αθηνά Πάνου, Βασιλική Καρύδα και Φοίβη Τσικκίνη κάνει αφιέρωμα στη γιορτή των ερωτευμένων με γλυκές συνταγές. Κάνε κλικ στο http://issuu.com/atipan για να τις δεις όλες.

Υλικά

105γρ. αλεύρι
25γρ. κορν φλάουρ
25γρ. κακάο
1 ? κ.γ. μπέικιν πάουντερ
μια πρέζα αλάτι
100γρ. ζάχαρη
110γρ. sour cream (ή γιαούρτι 2%)
1 αυγό
30γρ. βούτυρο λιωμένο
Ξύσμα μανταρινιού (ή πορτοκαλιού)
1 βανίλια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τις θήκες φόρμας ειδική για μικρά ντόνατς.
Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ όλα τα στερεά υλικά. Σε ένα άλλο ανακατεύουμε το αυγό, την sour cream(ή το γιαούρτι) και το βούτυρο. Τα ρίχνουμε στο μπωλ με τα στερεά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Το μείγμα θα είναι πολύ σφιχτό, να μη μας παραξενέψει. Το βάζουμε σε κορνέ και γεμίζουμε τις θήκες ντόνατς λίγο λιγότερο από το μέσον (γιατί θα φουσκώσει).
Ψήνουμε για 6-7’, όχι παραπάνω. Αφήνουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία και βγάζουμε από τη φόρμα.
(Αν δεν έχουμε ειδικό ταψάκι και βάλουμε το μείγμα σε ταψάκι με θήκες μάφιν, θα χρειαστούν μερικά λεπτά παραπάνω ψήσιμο και θα δοκιμάσουμε με οδοντογλυφίδα αν βγαίνει στεγνή).
Μπορούμε να λιώσουμε λευκή σοκολάτα, να την χρωματίσουμε με ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής και να γλασάρουμε τα ντόνατς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ