Tasty Guide03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2019

Ετοιμάσου για ένα Food & Wine Pairing στο κέντρο της Αθήνας

To εστιατόριο Zinglee διοργανώνει βραδιά Food & Wine Pairing με το Κτήμα Λαζαρίδη

Ετοιμάσου για ένα Food & Wine Pairing στο κέντρο της Αθήνας

Καθώς η Αθήνα ζει ήδη στον παλμό των Γιορτών, το Zinglee υποδέχεται την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, σε μια βραδιά που συνδυάζει αρμονικά τους εκλεκτούς οίνους της Μακεδονίας και τις εξαιρετικές γεύσεις.

Ο executive σεφ του Zinglee, Χρήστος Αθανασιάδης, έχει ετοιμάσει ένα απολαυστικό μενού 5 πιάτων με έντονα ελληνικό χρώμα, που αναδεικνύει τις πλούσιες γεύσεις και τα αρώματα των κρασιών-πρωταγωνιστών της βραδιάς. Ξεναγός σε αυτό το απολαυστικό οδοιπορικό γεύσης, θα είναι o διευθύνων σύμβουλος του κτήματος, Γεράσιμος Λαζαρίδης.

Το “Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη” ιδρύθηκε το 1992, στην Αδριανή της Δράμας. Αποτελεί το επιστέγασμα της οινικής διαδρομής του Κώστα Λαζαρίδη, που ξεκίνησε το 1979 με τη φύτευση των πρώτων γραμμικών αμπελώνων στην ευρύτερη περιοχή, γεγονός που του χάρισε τον τίτλο του «πατριάρχη» των Δραμινών κρασιών. Σήμερα, οι δραστηριότητές του περιλαμβάνουν εκτός από την οινοπαραγωγή, την παραγωγή αποσταγμάτων σταφυλής και στέμφυλων, ούζου και βαλσαμικών ξυδιών. Διαθέτει αμπελώνες και οινοποιεία στην Δράμα και στο Καπανδρίτι Αττικής καθώς και το Μουσείο Οίνου.

Το μενού και οίνοι

Γαρίδα ποσέ σε Σαμιώτικο κρασί και χυμό πορτοκαλιού, με βελούδινο πουρέ σελινόριζας Domaine Costa Lazaridi, Amethystos Blanc 2019, Sauvignon Blanc – Ασύρτικο

Κριθαρότο ολικής άλεσης με φρέσκα μύδια Θερμαϊκού, φίνα μυρωδικά και ντοματίνια Ιεράπετρας Domaine Costa Lazaridi, Château Julia Assyrtiko 2018, Ασύρτικο

Σαλάτα με άγρια ρόκα, kale και mizuna, bocconcini, ημίλιαστες ντομάτες και dressing από βαλσάμικο ξύδι Botanico Gold Seal Lazaridi και φρέσκο βασιλικό Domaine Costa Lazaridi, Merlot Rosé 2019, Merlot

Μαύρος χοίρος sous vide με πουρέ μανιταριών, σάλτσα από το ζωμό τους και αποξηραμένα cranberries Domaine Costa Lazaridi, Οινότρια Γη Syrah – Αγιωργίτικο 2010, Syrah – Αγιωργίτικο

Panna cotta με γάλα καρύδας, carpaccio καραμελωμένου ανανά, σάλτσα μελιού και μαρέγκα Domaine Costa Lazaridi, Απόσταγμα Methexis Μοσχάτο, Μοσχάτο Αλεξανδρείας

Τιμή:  €35/άτομο

Info:
Ωρα Εναρξης: 20:30
Κρατήσεις: 210 3608591,
Τσακάλωφ 2,Αθήνα,
www.zinglee.gr 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ TASTY GUIDE

Best of network