Tasty Guide : Εύκολες Συνταγές10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2019

4 vegan και χωρίς γλουτένη συνταγές για κέικ από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη

O αγαπημένος μας Cool Artisan food blogger κάνει αφιέρωμα στα vegan κέικ χωρίς γλουτένη.

ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ, COOL ARTISAN, VEGAN, GLUTEN FREE, ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ, ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΑ ΚΕΙΚ 4

O αγαπημένος μας Cool Artisan food blogger κάνει αφιέρωμα στα healthy κέικ χωρίς γλουτένη και τα φτιάχνει vegan για όλους εμάς που προσέχουμε λίγο παραπάνω τι τρώμε.

4 vegan και χωρίς γλουτένη συνταγές για κέικ από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη

4 vegan και χωρίς γλουτένη συνταγές για κέικ από τον Γαβριήλ ΝικολαΐδηVegan και χωρίς γλουτένη κέικ με αμύγδαλα και cranberries 

Ένα από τα πιο απλά, σχεδόν βασικά κέικ που μπορείς να φτιάξεις στη vegan ζαχαροπλαστική! Super γρήγορο και πεντανόστιμο!

Υλικά

  • 200 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 8 γρ. baking powder
  • 150 γρ. αμύγδαλα, τριμμένα
  • 200 γρ. ζάχαρη καρύδας
  • 120 ml λάδι καρύδας ή ηλιέλαιο
  • 300 ml γάλα σόγιας ή αμυδάλου
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 1 κ.σ. μηλόξιδο
  • 100 γρ. αποξηραμένα cranberries
  • 100 γρ. αμύγδαλα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
  • Λαδώνουμε την φόρμα του κέικ.
  • Τοποθετούμε όλα τα ξηρά συστατικά σε ένα μπολ.
  • Ρίχνουμε όλα τα υγρά συστατικά σε ένα βάζο και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε σταδιακά το υγρό μείγμα στα στεγνά συστατικά και ανακατεύουε καλά.
  • Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα cranberries.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στην λαδωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε για 40/45 λεπτά, βυθίζουμε στο κέντρο μια οδοντογλυφίδα και αν βγεί καθαρή, είναι έτοιμο.

4 vegan και χωρίς γλουτένη συνταγές για κέικ από τον Γαβριήλ ΝικολαΐδηΚέικ με ολόκληρα αχλάδια 

Αυτό το κέικ έχει ολόκληρα αχλάδια μέσα, τα οποία αφού τα βράσουμε τα τοποθετούμε στο κέικ και το κάνουν έξτρα ζουμερο!

Υλικά

  • 3 αχλάδια, ξεφλουδισμένα*
  • 220 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 140 ml γάλα σόγιας, ή άλλο φυτικό γάλα
  • 10 ml εκχύλισμα βανίλιας
  • 80 ml ελαιόλαδο, ή άλλο φυτικό λάδι
  • 1 κ.σ. (15ml) λευκό ξύδι, ή μηλόξιδο

*Βάζουμε τα αχλάδια σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει για 15 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα στεγνώνουμε με μια καθαρή πετσέτα.

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το γάλα σόγιας, τη βανίλια, το ελαιόλαδο και το ξύδι και τα χτυπάμε μαζί.
  • Λαδώνουμε την φόρμα του κέικ με λάδι καρύδας και ρίχνουμε το 1/4 του μείγματος.
  • Τοποθετούμε προσεκτικά τα αχλάδια μέσα στη φόρμα.
  • Ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα του κέικ.
  • Ψήνουμε για 30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από το φούρνο και βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ. Εάν βγαίνει καθαρή τότε το κέικ είναι έτοιμο.
  • Το τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.

4 vegan και χωρίς γλουτένη συνταγές για κέικ από τον Γαβριήλ ΝικολαΐδηΚέικ με λεμόνι και παπαρουνόσπορο 

Μια συνταγή που λατρεύουν πολύ στις βόρειες χώρες της Ευρώπης, εξελίσσεται και γίνεται πιο υγιεινή (για λιγούρες χωρίς τύψεις)!

Υλικά

  • 290 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 2/4 κούπας παπαρουνόσπορο
  • 200 γρ. ηλιέλαιο
  • 60 γρ. μηλόξιδο
  • 240 ml φυτικό γάλα, αμυγδάλου ή σόγιας
  • 3 κ.σ. λεμόνι, ξύσμα
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Ταχίνι με μέλι για το γλάσο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
  • Λαδώνουμε γενναιόδωρα την φόρμα του κέικ και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με αλεύρι. Με προσοχή για να καλύψουμε όλες τις άκρες και σχισμές.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε μαζί τα ξηρά συστατικά.
  • Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υγρά συστατικά.
  • Ρίχνουμε το μείγμα με τα υγρά συστατικά στο μείγμα με τα ξηρά υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα του κέικ και την γεμίζουμε μέχρι τα 3/4.
  • Χτυπάμε την φόρμα στον πάγκο για να απελευθερωθεί οποιοσδήποτε αέρας έχει εγκλωβιστεί και να γεμίσουν όλες οι σχισμές.
  • Ψήνουμε για 30 λεπτά ή τρυπάμε το κέντρο με μια οδοντογλυφίδα, αν βγει καθαρή, είναι έτοιμο.
  • Το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.
  • Ξεφορμάρουμε το κέικ πάνω σε μια πιατέλα.
  • Περιμένουμε να κρυώσει πριν το καλύψουμε με το ταχίνι.

4 vegan και χωρίς γλουτένη συνταγές για κέικ από τον Γαβριήλ ΝικολαΐδηVegan κέικ με σοκολάτα και φουντούκια (χωρίς γλουτένη) 

Τα φουντούκια είναι ο αγαπημένος μου ξηρός καρπός σε όλες τους τις εκδοχές! Εδώ φτιάχνω ένα απολαυστικό ζουμερό κέικ συνδυάζοντας χουρμάδες με τριμμένα φουντούκια.

Υλικά

  • 15 βασιλικοί χουρμάδες, μουλιασμένοι όλη τη νύχτα σε κρύο νερό, ή για 10 λεπτά σε βραστό νερό, στραγγισμένοι
  • 200 γρ. φουντούκια, τριμμένα, αν δεν τα βρίσκεις έτοιμα, μπορείς να τα σπάσεις σε ένα μπλέντερ
  • 50 γρ. φουντούκια, χοντροσπασμένα
  • 4 κ.σ. λάδι, από καρύδα, φουντούκια ή άλλο φυτικό λάδι
  • 1/4 κ.γ. διττανθρακικό νάτριο (όξινο ανθρακικό νάτριο)
  • 80 ml φυτικό γάλα, της επιλογής σου
  • Αλάτι για την γεύση (Προαιρετικό)
  • 2 τ.γ. Amaretto λικέρ (Προαιρετικό)

Για το γλάσο:

  • 40 γρ. κουβερτούρα (προσοχή να είναι φυτική)
  • 2 κ.γ. φυτικό γάλα, της επιλογής σου

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τους χουρμάδες και τους χτυπάμε να γίνουν ένας λείος πουρές.
  • Προσθέτουμε τον πουρέ σε ένα μπολ μαζί με όλα τα άλλα συστατικά και ανακατεύουμε καλά
  • Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα του κέικ, προσοχή να είναι λαδωμένη.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά.

Για το γλάσο:

  • Μόλις το κέικ κρυώσει εντελώς φτιάχνουμε το γλάσο.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
  • Προσθέτουμε το γάλα, ένα κουταλάκι του γλυκού κάθε φορά, μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή υφή.
  • Το στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω από το κέικ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Best of network