Τυρόπιτα χωρίς φύλλο με φέτα και γιαούρτι

Η αβράκωτη πίτα της Ρεγγίνας Κουρή είναι η συνταγή για τυρόπιτα χωρίς φύλλο που θα φτιάχνεις κάθε εβδομάδα. Α και γεμάτη πρωτεΐνη!

τυροπιτα

Η Ρεγγίνα Κουρή μοιράζεται μαζί μας μια εύκολη, δροσερή συνταγή της μαμάς της. Χαρακτηριστικά λέει: “Η συγκεκριμένη συνταγή με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη αμέτρητες φορές, όσο σπούδαζα στο Λονδίνο”.

Αβράκωτη πίτα ή τυρόπιτα χωρίς φύλλο με φέτα και γιαούρτι

Υλικά:
500 γρ φέτα Κεφαλλονιάς
250 γρ. στούμπα (είναι τα τρήματα φέτας ανακατεμένα με ρίγανη, θυμάρι και λάδι) ή 750 γρ φέτας
1 γιαούρτι πλήρες
500 ml γάλα πλήρες
3-4 αυγά
1 κεσεδάκι γιαουρτιού αλεύρι
πιπέρι (αλάτι δεν χρειάζεται γιατί η φέτα είναι πολύ αλμυρό τυρί)
λίγο λάδι για το ταψί

Σταφιδόπιτα | Η συνταγή για υπέροχο κέικ χωρίς βούτυρο και χωρίς αβγά

Τριφτή μηλόπιτα κραμπλ | Η εύκολη συνταγή για την πιο νόστιμη μηλόπιτα

Νηστίσιμη ταχινόπιτα στριφτή | Ένα πραγματικά νόστιμο γλυκό 

Εκτέλεση:
Τρίβουμε την φέτα και την ανακατεύουμε με τη στούμπα. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα, το γιαούρτι και τελευταίο το αλεύρι. Αφού το μείγμα μας έχει ομογενοποιηθεί (πρέπει να έχει διαλυθεί το αλεύρι) προσθέτουμε τη φέτα και το πιπέρι (δεν υπάρχει συγκεκριμένη ποσότητα, εξαρτάται από το πόσο μας αρέσει).
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα pyrex που έχουμε πρώτα -ελαφρώς- λαδώσει. βΤοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς (αέρα) και ψήνουμε για 30-35 λεπτά.

Extra tips:
Μπορούμε να ρίξουμε πάνω από το μείγμα τριμμένη φρυγανιά ώστε να γίνει τραγανή η κρούστα. Για να προσθέσουμε γεύση στην τυρόπιτα θα μπορούσαμε να βάλουμε στο μείγμα μας είτε φρέσκο δυόσμο είτε ρίγανη και θυμάρι, είτε μπούκοβο (εάν μας αρέσουν τα καυτερά). Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα με αποξηραμένα σύκα και vinaigrette.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Best of network