Tasty Guide : Εύκολες Συνταγές12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2016

Αρωματικό ρυζόγαλο με ροδάκινο

Το επιδόρπιο που θα εντυπωσιάσει!

Το ρυζόγαλο είναι ένα από τα πιο γρήγορα και νόστιμα επιδόρπια που μπορείς να απολαύσεις στο σπίτι. Σε αυτή την παραλλαγή το κλασικό, αρωματικό ρυζόγαλο εμπλουτίζεται από τη γλυκόξινη γεύση του ροδάκινου με το γευστικό αποτέλεσμα να παντρεύει την Ανατολή με τη Δύση.

Δοκίμασέ το μία φορά και θα μας θυμηθείς!

Υλικά

1 λίτρο γάλα
ρύζι γλασσέ 250 γρ.
5 κουτ. της σούπας ζάχαρη
κανέλλα σκόνη
1 ροδάκινο Del Monte
βανίλια σε σκόνη
δυόσμος για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

-Βράσε το ρύζι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντάς το συνεχώς

-Σε μια διπλανή κατσαρόλα ζέστανε το γάλα μέχρι το σημείο που θα πάει να πάρει βράση

-Ανακάτεψε το ρύζι με το γάλα και τοποθέτησε το σκεύος σε χαμηλή φωτιά

-Ρίξε λίγη βανίλια σε σκόνη για άρωμα

-Ρίξε τη ζάχαρη και ανακάτεψε να λιώσει τελείως

-Συνέχισε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει και λίγο πριν το κλείσεις, ρίξε το ροδάκινο σε κομμάτια

-Σέρβιρε σε μικρά μπολάκια και στόλισε με το δυόσμο και τη σκόνη κανέλλας. Όταν κρυώσουν λίγο τα βάζεις στο ψυγείο.

_DSC8429

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Best of network