Αυγά με σπανάκι | H αγαπημένη συνταγή του πρίγκιπα Καρόλου

Το comfort food που αξίζει να φτιάξεις σήμερα κιόλας!

Πρίγκιπας Κάρολος

Τι λατρεύει να τρώει κάθε πρωί ο πρίγκιπας Κάρολος; Την απάντηση έδωσε το Clarence House με αφορμή το “British Cheese Weekender”, ένα δωρεάν, online φεστιβάλ βρετανικού τυριού με στόχο την στήριξη των τυροπαραγωγών.

Πιο συγκεκριμένα, μοιράστηκε στο Instagram τη συνταγή για το αγαπημένο comfort food του διαδόχου του βρετανικού θρόνου. Το πιάτο ονομάζεται Cheesy Baked Eggs και ουσιαστικά πρόκειται για μία κλασική και πανεύκολη συνταγή με αυγά και σπανάκι στον φούρνο.

View this post on Instagram

“One thing that undoubtedly brings many of us great comfort is good food. It is, therefore, deeply troubling to learn that this crisis risks destroying one of the most wonderful joys in life – British cheese!” . On the final day of the #BritishCheeseWeekender, The Prince of Wales has released a message to encourage us all to support British cheesemakers. His Royal Highness has been Patron of the Speciality Cheesemakers Association since 1993. 🧀 . “British cheesemakers need our support during this time of great uncertainty, and we can all help in the simplest way. By sourcing British cheese from local shops and cheesemongers, and directly from producers online, you can make a vital contribution to keeping these small businesses afloat during the prevailing crisis” . The Prince has also shared one of his favourite recipes, Cheesy Baked Eggs, which can be made by using any number of our great British cheeses. 🧀🍳 . Enjoy the last of the British Cheese Weekender events by following the link in our Instagram Story.

A post shared by Clarence House (@clarencehouse) on

Συνταγή για Cheesy Baked Eggs

Υλικά

100 γρ. σπανάκι, μαραμένο
1 ντοματίνι ή ντομάτα λιαστή
35 γρ. δυνατό, μαλακό τυρί
1 αυγό
80ml κρέμα γάλακτος
15 γρ. σκληρό τυρί, τριμμένο
φρέσκα φύλλα βασιλικού, κομμένα
Αλλαντικά (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε ένα μικρό, πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε το σπανάκι, αφήνοντας μια τρύπα στο κέντρο. Τοποθετούμε εκεί το ντοματίνι κομμένο στα 4 ή την λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη, πάνω από το σπανάκι.

Ρίχνουμε το μαλακό τυρί στο πιάτο ανάμεσα στη ντομάτα. Προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού και τα αλλαντικά αν τα έχουμε επιλέξει. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Σπάμε το αυγό στη μέση του σπανακιού. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος γύρω και πάνω από το αυγό χωρίς να σπάσουμε τον κρόκο. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο, σκληρό τυρί.

Βάζουμε το σκεύος στον φούρνο, στους 180C για 8-10 λεπτά. Το αφήνουμε να σταθεί για λίγα λεπτά πριν το φάμε.

Πηγή: Madamefigaro.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Best of network