Καλοκαιρινές συνταγές με κολοκυθάκια

Δροσερές ιδέες για το αγαπημένο υλικό της σεζόν

Καλοκαιρινές συνταγές με κολοκυθάκια

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά λαχανικά της εποχής -που πλέον είναι δημοφιλή αυτό τον χρόνο – είναι το κολοκυθάκια. Είναι ένα λαχανικό που μπορείς να το αξιοποιήσεις με πάρα πολλούς τρόπους στην κουζίνα σου εκτός από το να το φας βραστό ή τηγανητό. Δες παρακάτω μερικές δροσιστικές και πεντανόστιμες ιδέες για καλοκαιρινές συνταγές με κολοκυθάκια.

Καλοκαιρινές συνταγές με κολοκυθάκια

Σφουγγάτο με κολοκυθάκια

Καλοκαιρινές συνταγές με κολοκυθάκια

Υλικά 

  • 6 κολοκυθάκια μέτρια, τρυφερά
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 6 αυγά
  • 250 γρ. κρεμα γαλακτος ΝΟΥΝΟΥ
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κολοκύθια και τα κόβουμε σε καρέ. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τα κολοκύθια ίσα να μαλακώσουν ελαφρά (δεν πρέπει να πάρουν χρώμα ούτε να λιώσουν), να παραμείνουν καταπράσινα και αλ ντέντε. Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ, προσθέτουμε την κρέμα γαλακτοs, αλατοπίπερο και περιχύνουμε τα κολοκυθάκια.

Σιγοψήνουμε το σφουγγάτο από τη μία πλευρά για λίγα λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί. Αναποδογυρίζουμε το σφουγγάτο με τη βοήθεια ενός πλατιού πιάτου κι από την άλλη πλευρά, για να ψηθεί. Τρώγεται κρύο

Κολοκυθάκια τηγανητά με κουρκούτι μπίρας

Καλοκαιρινές συνταγές με κολοκυθάκια

Υλικά 

  • 6 κολοκυθάκια τρυφερά (χωρίς πολλούς σπόρους)
  • 350 ml μπίρα
  • Αλεύρι όσο πάρει (περίπου 200 γραμμ.)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Eκτέλεση

Ετοιμάζουμε το χυλό: Αδειάζουμε την μπίρα σε μπολ και λίγο λίγο ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να έχουμε έναν όχι πολύ σφιχτό χυλό. Ο χυλός δεν πρέπει να έχει σβόλους. Τον σκεπάζουμε και τον αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο για 30΄.

Στο μεταξύ πλένουμε τα κολοκυθάκια (φροντίζουμε να διαλέξουμε ποικιλία που δεν έχει μεγάλους σπόρους). Αν είναι μικρά, τα κόβουμε κατά μήκος. Αν είναι μεγάλα, τα κόβουμε σε φέτες. Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να σταθούν για 15΄, να ιδρώσουν. Στη συνέχεια τα ταμπονάρουμε σε πετσέτα ή σε χαρτί κουζίνας, να στεγνώσουν καλά.

Βουτάμε μία μία φέτα κολοκυθιού στο χυλό και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει.

Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και σερβίρουμε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Best of network