Follow us

3 δοκιμασμένες συνταγές για δίαιτα Dukan

Κολοκυθοκεφτέδες, πιπεριές γεμιστές και (kind of) μουσακάς. Μαγειρεύει ο Γαβριήλ Νικολαΐδης και δοκιμάζουμε και προτείνουμε οι MissBloomers!

dukan

Κολοκυθοκεφτέδες, πιπεριές γεμιστές και (kind of) μουσακάς!

Μου αρέσει πολύ η ιδέα του "τρως όσο θες όποια στιγμή της ημέρας θες", η κεντρική ιδέα που διατρέχει τη δίαιτα Dukan! Το αξίωμα αυτό, συν οι πραγματικές μαρτυρίες για θεαματική απώλεια βάρους (εδώ στο γραφείο) με έπεισαν να τη δοκιμάσω! Σε αυτό το άρθρο βέβαια δεν θα σου αναλύσω τα στάδια της δίαιτας (τα οποία μπορείς να τα διαβάσεις εδώ) αλλά θα σου περιγράψω 3 συνταγές που έχω σκαρφιστεί και τις έχω προσαρμόσει στους κανόνες της Dukan!

Οι συνταγές που ακολουθούν περιλαμβάνουν τις τροφές που επιτρέπει η δίαιτα στη φάση της "Επίθεσης" δηλαδή άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, κοτόπουλο, γαλοπούλα, έως δύο αβγά (την ημέρα), άπαχα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως γιαούρτι με 0% λιπαρά, φρέσκο τυρί cottage, μπαχαρικά, σκόρδο, κρεμμύδι, βότανα, μουστάρδα, ξίδι, λεμόνι και αλάτι (με σύνεση) αλλά και τα λαχανικά της δεύτερης περιόδου της δίαιτας, της "Cruise" όπως μελιτζάνες, μανιτάρια, κρεμμύδια, πιπεριές, κολοκύθια και ντομάτες! Δεν έχω χρησιμοποιήσει καθόλου λάδι ή βούτυρο αλλά τα έχω ισορροπήσει λίγο (από άποψη γεύσης) με τα πολλά μυρωδικά!


Κολοκυθοκεφτέδες

3 δοκιμασμένες συνταγές για δίαιτα Dukan

Υλικά
4 κολοκύθια
1 κρεμμύδι ξερό
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι δυόσμο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι άνιθο
2 αυγά
200 gr cottage cheese
6 κουταλιές της σούπας quaker
αλάτι + πιπέρι


Εκτέλεση

Πλένεις καλά όλα τα υλικά! Τρίβεις τα κολοκύθια σε χοντρό τρίφτη και τα βάζεις σε σουρωτήρι. Πασπαλίζεις με αλάτι και τα στύβεις με το χέρι για να φύγουν τα πολλά υγρά! Χτυπάς στο blender το quaker για να γίνει σκόνη, σαν αλεύρι! Μπορείς αν θέλεις να χτυπήσεις και το cottage για να του δώσεις υφή spread! Bάζεις σε ένα μεγάλο μπολ τα κολοκύθια και προσθέτεις το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, άνηθο, δυόσμο, μαϊντανό, τα αυγά (αφού τα χρυπήσεις) και το τυρί! Τελειώνεις με αρκετό πιπέρι και αλάτι! Τα ανακατεύεις αρκετά και φτιάχνεις μικρά κεφτεδάκια.

Στη συνέχεια προθερμαίνεις το φούρνο και ακουμπάς τους κολοκυθοκεφτέδες σε ταψί με λαδόκολλα! Ψήνεις στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Βγαίνουν μέχρι 30 κομμάτια και μπορείς να τα φας ΟΛΑ(!) το λέει η δίαιτα.

Πιπεριές Γεμιστές

3 δοκιμασμένες συνταγές για δίαιτα Dukan - εικόνα 2

Υλικά
6 πιπεριές (εγώ χρησιμοποίησα πιπεριές κέρατο και φλωρίνης)
200 gr cottage cheese
150 gr καπνιστή γαλοπούλα
ρίγανη
άνιθο
αλάτι + πιπέρι

Εκτέλεση


Εγώ ξεκίνησα χτυπώντας το cottage στο blender για να του δώσω μια πιο κρεμώδη υφή! Εσύ βέβαια μπορείς να το αποφύγεις αυτό το βήμα!
Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύεις το τυρί, τη γαλοπούλα (κομμένη σε κύβους), τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο! Κόβεις τις πιπεριές στο πάνω μέρος και τις καθαρίζεις εσωτερικά! Στη συνέχεια τις γεμίζεις με το μείγμα, όχι μέχρι πάνω γιατί θα χυθεί στο ψήσιμο!
Στη συνέχεια προθερμαίνεις το φούρνο και ξαπλώνεις τις πιπεριές σε ένα ταψί με λαδόκολλα! Ψήνεις στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Προσωπικά μου αρέσουν οι πιπεριές να κρατάνε λίγο (al dente) αλλά εσύ μπορείς να τις αφήσεις για όσο χρόνο θες.

(kind of) Μουσακάς

3 δοκιμασμένες συνταγές για δίαιτα Dukan - εικόνα 3

Υλικά
1 kg μελιτζάνες
500 gr μανιτάρια
500 gr κιμά από άμαχο μοσχάρι ή κοτόπουλο
5 τριμμένες ντομάτες
2 κρεμμύδια
σκόρδο
αλάτι + πιπέρι

Για την κρέμα

600 gr fromage frais
2 αυγά

Εκτέλεση


Ψήνεις τα λαχανικά (μελιτζάνες και μανιτάτια) πάνω σε λαδόκολλα μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τσιγαρίζεις (χωρίς λάδι) το κρεμμύδι με το σκόρδο σε αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτεις τον κιμά και τις ντομάτες! Σιγοβράζεις το μείγμα μέχρι να δέσει η σάλτσα!

Για τη μπεσαμέλ ανακατεύεις σε ένα μπολ το fromage frais με τα αυγά και αλατοπίπερο μέχρι να φτιάξεις μια ομοιόμορφη κρέμα.

Τοποθετείς στο ταψί τις μελιτζάνες και μετά τα μανιτάρια. Από πάνω ρίχνεις προσεχτικά τον κιμά (να πάει παντού) και ολοκληρώνεις με την κρέμα.

Ψήνεις στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει εντελώς το φαγητό στην πάνω πλευρά!

Καλή Επιτυχία!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ