Tasty Guide13 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2018

Ferran Adrià | Ο Αλχημιστής της γαστρονομίας βρέθηκε στην Ελλάδα για το Estrella Damm Gastronomy Congress

Με μια εντυπωσιακή παρουσίαση στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση ο πιο βραβευμένος chef στον κόσμο εγκαινίασε και στη χώρα μας το θεσμό του Estrella Damm Gastronomy Congress

Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου πάνω από 300 καλεσμένοι από το χώρο της γαστρονομίας και της εστίασης, συγκεντρώθηκαν στην κεντρική σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση για να παρακολουθήσουν την ομιλία του διασημότερου chef στον κόσμο, με θέμα τη Μεσογειακή Κουζίνα και τη Σύγχρονη μορφή της.

Δυο Μεσογειακές χώρες και πόλεις, Ελλάδα και Ισπανία, Αθήνα και Βαρκελώνη συναντήθηκαν σε ένα συνέδριο με άξονα τη γεύση και τη μοναδικότητα της Μεσογειακής κουζίνας.

Ο Ferran Adrià άνοιξε την ομιλία του με έναν αποχαιρετισμό στο φίλο και συνάδελφό του Anthony Bourdain. Η δίωρη παρουσίαση του ήταν συγκινητική και γεμάτη έμπνευση ενώ γύρισε το χρόνο στην πολύ συγκινητική τελευταία μέρα του διάσημου El Bulli. Δήλωσε οπαδός και διαφημιστής της ελληνικής κουζίνας και παρότρυνε τους Έλληνες και την Ελλάδα να επενδύσουν περισσότερο στη διαφήμιση της ελληνικής γαστρονομίας.

Ferran Adrià

Ferran Adrià

Τον Ferran Adrià προλόγισαν τρεις διακεκριμένοι Έλληνες Chef που είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν μαζί του στο περίφημο El Bulli. Ο Χριστόφορος Πέσκιας, η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και ο Δημήτρης Κατριβέσης, μίλησαν για την εμπειρία τους στην ομάδα του πιο βραβευμένου Chef, και του καλύτερου εστιατορίου στον κόσμο, ενώ κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αναπτύχθηκε και ένας ιδιαίτερος και πολύ ενδιαφέρον διάλογος μεταξύ των Ελλήνων και του Ισπανού Chef σχετικά με τη Μεσογειακή Κουζίνα και τη σημαντικότητα που έχουν τα ελληνικά προϊόντα σε αυτή. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης του ο Ferran Adrià δέχτηκε ενδιαφέρουσες ερωτήσεις από το κοινό ανοίγοντας διάλογο με τους παρευρισκόμενους.

Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, Χριστόφορος Πέσκιας, Δημήτρης Κατριβέσης, Ferran Adrià, Δημήτρης Αντωνόπουλος

Χριστόφορος Πέσκιας, Δημήτρης Κατριβέσης, Ferran Adrià, Γεωργιάννα Χιλιαδάκη

Μεταξύ των καλεσμένων που παρακολούθησαν το Estrella Damm Gastronomy Congress ήταν και μερικοί από τους πλέον αναγνωρισμένους Έλληνες chef όπως ο Λευτέρης Λαζάρου, Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Πάνος Ιωαννίδης και πολλοί άλλοι, ενώ «το παρών» έδωσε και η νέα γενιά ανερχόμενων chef όπως ο Τιμολέων Διαμαντής (Νικητής MasterChef), Χρήστος Γλωσσίδης, Αργύρης Αγλαμίσης κ.ά.

Τάσος Μαντής, Ferran Adrià

Η ημέρα ολοκληρώθηκε με ένα cocktail party στη Χύτρα, με την Estrella να έχει τον πρώτο ρόλο και τον σεφ Τάσο Μαντή, να δημιουργεί ένα εντυπωσιακό finger food μενού με ελληνικό χαρακτήρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ TASTY GUIDE

Tasty Guide20 Σεπτεμβρίου 2018

Πώς θα βρίσκεις πάντα το τέλειο μπαρ σε κάθε γωνιά του πλανήτη

Τρεις καταξιωμένοι (και πολυταξιδεμένοι) μπάρμεν σου δείχνουν τον τρόπο.

τηγανητές πατάτες
Ευκολες Συνταγες18 Σεπτεμβρίου 2018

Πώς θα φτιάξεις τις τέλειες τηγανητές πατάτες

Η χρυσαφένια λιχουδιά δεν είναι εύκολο φαγητό.

Tasty Guide18 Σεπτεμβρίου 2018

Το καλοκαίρι παίρνει παράταση στο Bites and Wine

Απόλαυσε το μενού που προτείνει ο Λευτέρης Λαζάρου στην πιο ειδυλλιακή ταράτσα

Μπισκότα βρόμης με σοκολάτα, μπανάνα και κρυμμένο κολοκυθάκι!
Ευκολες Συνταγες17 Σεπτεμβρίου 2018

Μπισκότα βρόμης με σοκολάτα, μπανάνα και κρυμμένο κολοκυθάκι!

Μπισκότα με σοκολάτα και κρυμμένο κολοκυθάκι: Δεν είναι μόνο υγιεινά αλλά είναι και σούπερ νόστιμα – και σου δίνουν την αίσθηση ότι τρως γλυκό.

Brownies με τσάι matcha, χουρμάδες και χαρούπι: Τέλεια και ελαφριά συνταγή για το αγαπημένο γλυκό
Επιδορπια17 Σεπτεμβρίου 2018

Brownies με τσάι matcha, χουρμάδες και χαρούπι: Τέλεια και ελαφριά συνταγή για το αγαπημένο γλυκό

Η τέλεια εναλλακτική για brownies χωρίς γλουτένη, ζάχαρη και αλεύρι

Best of network