Follow us

10 νέα ελληνικά προϊόντα που αγαπάμε τώρα

Το success story τους και γιατί τα προτιμάμε

Τα ελληνικά προϊόντα που σημειώνουν το δικό τους success story και θέλουμε στην κουζίνα μας

Το success story τους και γιατί τα προτιμάμε


Εκτός από 'μουζάκα', συρτάκι και τσαρούχια, η Ελλάδα μπορεί να υπερηφανεύεται για μία ευρεία γκάμα παραδοσιακών προϊόντων που έχουν σημειώσει το δικό τους success story τόσο στην τοπική όσο και την ξένη αγορά. Προϊόντα άρρηκτα συνδεδεμένα με την ιστορία της χώρας, όπως ελαιόλαδο, μυρωδικά και αφεψήματα, έχουν καταφέρει να κατακτήσουν το αγοραστικό κοινό χάρη στην ποιότητα και την εξαιρετική παρουσίασή τους.





Anassa




10 νέα ελληνικά προϊόντα που αγαπάμε τώρα



Πλάσματα και τέρατα από την ελληνική μυθολογία, η αθηναϊκή κουκουβάγια, το ελάφι της Κερύνειας και το λιοντάρι της Νεμέας κοσμούν τις συσκευασίες των προϊόντων Anassa, με μία πιο μοντέρνα προσέγγιση. Η εταιρία επιλέγει τα πιο σημαντικά αρωματικά φυτά και βότανα της ελληνικής γης, προσφέροντας μία ξεχωριστή εμπειρία με το άνοιγμα κάθε συσκευασίας. Τα αρώματα και τα χρώματα της ελληνικής φύσης ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, προτείνοντας έναν πιο ολιστικό τρόπο ζωής.




VERVE




10 νέα ελληνικά προϊόντα που αγαπάμε τώρα - εικόνα 2





Η εταιρία VERVE φέρνουν και στην Ελλάδα το trend των χυμών αποτοξίνωσης και μάλιστα σε ένα packaging που δύσκολα μπορεί να αντισταθεί κανείς. Verve σημαίνει ζωτικότητα, ενέργεια και ενθουσιασμός και πρόκειται για το πολύ πρόσφατο εγχείρημα των δύο αδερφών Μάρθα και Κέλλυ Χατζηγιάννη. Έχοντας οι ίδιες την ανάγκη για ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ, αποφάσισαν να γεμίσουν το «κενό» της ελληνικής αγοράς, δημιουργώντας την πρώτη εταιρία που παρασκευάζει, εμφιαλώνει και προσφέρει cold pressed χυμούς από λαχανικά, φρούτα και βότανα, καθώς και ολοκληρωμένα πακέτα αποτοξίνωσης. Η μέθοδος της ψυχρής έκθλιψης (cold pressed) είναι μια πολύ ακριβή και χρονοβόρα διαδικασία , που διασφαλίζει όμως τη φρεσκάδα των χυμών για 72 ώρες και την εξαγωγή 50% περισσότερου χυμού από άλλες μεθόδους και 45-60% μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνες. Alkaline green με αγγούρι, αχλάδι, μαρούλι, μαϊντανό, σπανάκι, λαχανίδα, σέλερυ και λεμόνι, Revive με ανανά, σπανάκι, βασιλικό και μέντα, και Citrus Blast με πορτοκάλι, μήλο, γκρέιπφρουτ, λεμόνι, θυμάρι και μέλι είναι μόνο μερικές από τις λαχταριστές επιλογές που προσφέρονται.


Daphnis and Chloe




10 νέα ελληνικά προϊόντα που αγαπάμε τώρα - εικόνα 3





Μία εταιρία μαγειρικών βοτάνων και μπαχαρικών για όλους τους επίδοξους chef που αναζητούν μεσογειακά υλικά άριστης ποιότητας είναι το Daphnis and Chloe. Ρίγανη από τον Ταΰγετο και την Αμοργό, εξαιρετικά μείγματα τσαγιού, άγριο θυμάρι είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά προϊόντα της εταιρίας που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο σε συσκευασίες που σου φτιάχνουν τη διάθεση.
Συνέχεια στη σελίδα 2


Taste3




10 νέα ελληνικά προϊόντα που αγαπάμε τώρα - εικόνα 4


Αποφασισμένη να αλλάξει ό,τι ξέραμε μέχρι στιγμής για τη γεύση, η ομάδα του Taste3 ανακαλύπτει τους καλύτερους μικρούς παραγωγούς και συσκευάζει εκλεκτά προϊόντα. Με έφεση στο τσάι, την καλή σοκολάτα, τους ποιοτικούς ξηρούς καρπούς και τη μαρμελάδα, το Taste3 αποτελεί έναν γευστικό παράδεισο για τους απανταχού foodie.


www.taste3tea.com


Pelasgaea


10 νέα ελληνικά προϊόντα που αγαπάμε τώρα - εικόνα 5

Αγνό παρθένο ελαιόλαδο, προϊόν βιολογικής καλλιέργειας, κρύβει μέσα του κάθε μπουκάλι Anthia. Η εταιρία Pelasgae συνδύασε την τεχνογνωσία με την μεσσηνιακή ποιότητα και δημιούργησε μία σειρά ελληνικών προϊόντων που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά του εξωτερικού και ξεχωρίζουν για το σύγχρονο και minimal design τους.


pelasgaea.com



Tuvunu


10 νέα ελληνικά προϊόντα που αγαπάμε τώρα - εικόνα 6



Τσάι του βουνού στην πιο cool εκδοχή του προσφέρει η TUVUNU, η οποία έχει βαλθεί να το κάνει γνωστό σε όλο τον πλανήτη. Δροσιστικό τσάι του βουνού με μέλι και λεμόνι χωρίς θερμίδες σε μία συσκευασία που θυμίζει ξεκάθαρα αναψυκτικό, μπαίνει σε κάθε backpack και μας συνοδεύει στο επόμενο βήμα μας.


www.tuvunu.com

Συνέχεια στη σελίδα 3
Fivetwenty


10 νέα ελληνικά προϊόντα που αγαπάμε τώρα - εικόνα 7
Τα προϊόντα της Fivetwenty μοιάζουν να έχουν βγει κατευθείαν από το χωράφι, χάρη στις συσκευασίες – τσουβάλια. Ο Νίκος Ματσουρδέλης αποφάσισε να εξελίξει την οικογενειακή παράδοση περισυλλογής κελυφωτών φιστικιών στην Αίγινα, ξεκινώντας εξαγωγές στην Αγγλία. «Αναγνωρίζοντας την ποιότητα και την ιδιαιτερότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, σε συνδυασμό με την αγάπη μου για το μέλι, το τσάι του βουνού, το αλάτι και άλλα αγαθά που προτιμώ καθημερινά στη διατροφή μου, προσδοκώ να κάνω μια διαλογή ελληνικών προϊόντων που ξεχωρίζουν για τη γεύση, την ποιότητα και την θρεπτική τους αξία, με όραμα να αναγνωριστούν διεθνώς όπως τους αρμόζει.




Escargot de Crete


10 νέα ελληνικά προϊόντα που αγαπάμε τώρα - εικόνα 8



Οι χοχλιοί της Κρήτης έχουν βγει προ πολλού εκτός των ελληνικών συνόρων, κατακτώντας το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, την Αυστρία, τη Ρουμανία, το Βέλγιο και τη Γαλλία. Έχοντας ως κύριο γνώμονα τον σεβασμό απέναντι στον άνθρωπο και το περιβάλλον, η εταιρία Escargot de Crete δίνει τον καλύτερό της εαυτό προκειμένου να γνωρίσουν και να γευτούν όλο και περισσότεροι άνθρωποι τις παραδοσιακές κρητικές λιχουδιές.




Arosis


10 νέα ελληνικά προϊόντα που αγαπάμε τώρα - εικόνα 9



Σε όλη την Ευρώπη ταξιδεύουν οι «γεύσεις της μαμάς» σε μία πιο γκουρμέ εκδοχή. Πατέ φακής με πράσινες ελιές, σαλάτα φάβα Φενεού με κάππαρη και πολλές ακόμα λαχταριστές επιλογές σε έτοιμα γεύματα, αλλά και όσπρια συνεχίζει να προσφέρει η τρίτη πλέον γενιά της οικογένειας Άροσις με σταθερή και δυναμική παρουσία στην ξένη αγορά.




www.arosis.gr



G-Fish


10 νέα ελληνικά προϊόντα που αγαπάμε τώρα - εικόνα 10



Τα βαζάκια που φέρουν την υπογραφή G-Fish σφραγίζουν όλες αυτές τις εκλεκτές γεύσεις που κάθε καλοφαγάς αναζητά διακαώς στο τραπέζι του. Από το χωριό Καστόρι της Λακωνίας, η οικογένεια Γεροντίδη έχει καταφέρει να κάνει διάσημα τα προϊόντα της σε όλη την Ελλάδα. Σολομός μαρινάτος, καπνιστό χαβιάρι, πέστροφα, φρέσκος οξύρυγχος αποτελούν μόνο μερικά από τα προϊόντα – σήμα κατατεθέν που έχουν χαρίσει στο brand G-Fish σημαντικά βραβεία και διακρίσεις.



www.g-fish.gr





Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ