500 γρ. φακές
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο
2 πράσα ψιλοκομμένα
2 πατάτες τριμμένες
100 γρ. κατσικίσιο τυρί
2 ψητές πιπεριές Φλωρίνης σε λεπτές φέτες
12 ελιές χωρίς κουκούτσι
2 κλωναράκια δεντρολίβανο
2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
ελαιόλαδο
αλάτι
κρουτόν και ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα
Βάλτε τις φακές, τις πατάτες, τα πράσα, το σκόρδο και τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και προσθέστε 1½ λίτρο νερό και 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο.
Χωρίς να αλατίσετε, βράστε σε μέτρια φωτιά για 30′.
Προσθέστε το δεντρολίβανο, το ξίδι και αλάτι και συνεχίστε το μαγείρεμα για 15′ ακόμα.
Μοιράστε τη σούπα στα πιάτα και βάλτε σε κάθε πιάτο από λίγο κατσικίσιο τυρί, πιπεριές και ελιές.
Πασπαλίστε με τον μαϊντανό και σερβίρετε.
Αν δεν έχετε μείγμα μπαχαρικών γκαράμ μασάλα, βάλτε στη σούπα λίγο μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, κανέλα και πιπέρι για να έχετε ένα παρόμοιο αρωματικό αποτέλεσμα.
Οι χαρακτήρες θα είναι "τόσο φυλετικά διαφορετικοί και πολύχρωμοι όσο η ίδια η πόλη της… Read More
Πώς αποφάσισε να περάσει την ημέρα των γενεθλίων της. Read More
Για εμάς είναι ξεκάθαρο το ποια το φόρεσε καλύτερα. Read More
Μάλλον θα εκπλαγείς διαβάζοντας ποια ήταν. Read More
Γιατί και το πιο απλό χτένισμα μπορεί να είναι απίστευτα ανανεωτικό! Read More
Η Amazon θα παρουσιάσει τις ημέρες δόξας αλλά και τις σκοτεινές πτυχές του Diego Maradona,… Read More
© 2021 MISS BLOOM ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ –
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ – ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ – ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
Το MissBloom.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Σε περίπτωση που θέλετε να τα απενεργοποιήσετε δείτε πώς
εδώ