Tasty Guide : Κυρίως Πιάτα19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 2019

Φασόλια γίγαντες στο φούρνο με λουκάνικα χωριάτικα

Συνδυάζοντας τη φυτική και ζωική πρωτεΐνη σε ένα πιάτο

γίγαντες στο φούρνο με λουκάνικα

Ένα από τα πιο γευστικά και αγαπημένα όσπρια -τουλάχιστον στη μεσογειακή κουζίνα- είναι οι γίγαντες. Τους έχεις δοκιμάσει ποτέ σε συνδυασμό με λουκάνικα; Πρόκειται για έναν κλασικό συνδυασμό γεύσεων που αν δεν έχεις μαγειρέψει μέχρι σήμερα, θα πρέπει να το κάνεις!

Αφράτα μπιφτέκια κοτόπουλου με βρώμη, για καλή διατροφή και άπαχη πρωτεΐνη

Υλικά

  • 1/2 κιλό φασόλια γίγαντες ή άλλα άσπρα μεγάλα φασόλια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 5-6 φρέσκες ώριμες ντομάτες τριμμένες (ή 1 κουτί ντοματάκια αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα)
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 4 λουκάνικα τύπου χωριάτικα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Συνταγή για τυρόπιτα με κασέρι, φέτα, γραβιέρα | Ένα από τα πιο κλασικά και λαχταριστά πιάτα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε αποβραδίς να μουσκέψουν τα φασόλια σε μπόλικο νερό. Την επομένη τα στραγγίζουμε, τα σκεπάζουμε με αρκετό νερό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  • Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 2 φλιτζάνια περίπου ζουμί για να τα προσθέσουμε στο φαγητό αν χρειαστεί.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε.
  • Βράζουμε τα φασόλια σε γιουβέτσι, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα, ανακατεύουμε τα λουκάνικα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
  • Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά περίπου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Best of network