Follow us

Γαρίδες με σύγκλινο, ρεβίθια και ρύζι

Από τον Γιάννη Λουκάκο

Γαρίδες με σύγκλινο, ρεβίθια και ρύζι

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Xρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 1
Μερίδες: 4 άτομα


Υλικά
80 γρ. ελαιόλαδο
80 γρ. σύγκλινο, κομμένο σε μικρά καρέ
80 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
80 γρ. πιπεριές πράσινες, κομμένες σε μικρά καρέ
80 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε μικρά καρέ
80 γρ. σέλερι, κομμένο σε μικρά καρέ
20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
120 γρ. ρύζι, μακρύκοκκο
5 γρ. ταμπάσκο
750 γρ. ζωμό ψαριού
120 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
350 γρ. τομάτα κονκασέ
500 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες, χωρίς κεφάλι
45 γρ. ελιές Καλαμών, κομμένες σε φιλέτα
20 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
40 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• αλάτι


Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σύγκλινο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σέλερι και το σκόρδο και συνεχίζουμε για 5 λεπτά ακόμα. Βάζουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να παίρνει μια γυαλάδα. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τον ζωμό και το ταμπάσκο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι το ρύζι να κρατάει στο δόντι.
Προσθέτουμε τα ρεβίθια, την τομάτα κονκασέ και τις γαρίδες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το θυμάρι, τον μαϊντανό και τις ελιές.

Tips: Για μεγαλύτερη ευκολία στο μαγείρεμα, μπορείτε να τοποθετήσετε όλα τα υλικά σε ένα ταψί και να ψήσετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ