Tasty Guide : Κυρίως Πιάτα06 ΙΟΥΛΙΟΥ, 2019

Κοκκινιστό χταποδάκι με πατάτες στη γάστρα

Δεν υπάρχει πιο καλοκαιρινό φαγητό από ένα πιάτο με θαλασσινά.

Κοκκινιστό χταποδάκι

Αναμφίβολα, όταν σκεφτόμαστε ένα καλοκαιρινό φαγητό στο μυαλό μας έρχονται τα θαλασσινά. Η εποχή αυτή είναι η κατάλληλη περίοδος για να απολαύσεις ένα τέτοιο γεύμα. Παρακάτω θα βρεις μια πεντανόστιμη συνταγή για κοκκινιστό χταποδάκι με πατάτες.

Ζυμαρικά με πέστο αβοκάντο | Η πιο νόστιμη και υγιεινή μακαρονάδα του καλοκαιριού

Κοκκινιστό χταποδάκι με πατάτες στη γάστρα

Υλικά

  • 1 χταπόδι κομμένο σε κομμάτια
  • 3 μεγάλες φρέσκες ντομάτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • πατάτες χοντροκομμένες


Εκτέλεση 

Ρίχνουμε τρεις τέσσερις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το χταπόδι.
Δεν χρειάζεται να κάψει το λάδι για να το τσιγαρίσουμε. Προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, την δάφνη και το κρασί.
Το αφήνουμε να πάρει λίγο βράση και προσθέτουμε την ντομάτα. Βράζουμε για 20’ στην χύτρα.
Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό γιατί το χταπόδι βγάζει αρκετά υγρά
Στην συνέχεια ρίχνουμε στην γάστρα χοντροκομμένες πατάτες και το χταπόδι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το φαγητό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50′.
Σκεπάζουμε κατά την περισσότερη διάρκεια του ψησίματος να μην ξεραθεί το χταπόδι.

Εύκολη συνταγή για γαριδομακαρονάδα, γρήγορη και νηστίσιμη

Από τη μαμά της Αλεξάνδρας Τσαγάνη, την κυρία Παρασκευή, Μηχανιώνα/Θεσσαλονίκη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Best of network