Follow us

Κολοκυθάκια με μανούρι και λεμόνι

Τα μωρά κολοκυθάκια είναι τα πιο τρυφερά και τα πιο εύγευστα του καλοκαιριού. Ολόκληρα, με τον ανθό τους, μαγειρεύουν ένα από τα πιο εύκολα και αρωματικά φουρνιστά της εποχής.

5a106c75b348471d9bc6e2829e428fdb

Υλικά

1 κιλό κολοκυθάκια μπέιμπι ολόκληρα

6 φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα, μαζί με το πράσινο μέρος τους

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 ποτηράκι λευκό ή γλυκό σαμιώτικο κρασί

χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1 μικρό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

200 γρ. μανούρι σπασμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Βάζουμε σε ένα ταψάκι (σε μεταλλικό τα λαχανικά ψήνονται καλύτερα από ό,τι σε πυρίμαχο) τα κολοκυθάκια, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το κρασί, αλάτι και πιπέρι. Με τα χέρια μας ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά, να ενωθούν ωραία τα αρώματά τους.

Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια, φροντίζοντας ανά διαστήματα να τα ανακατεύουμε, ώστε να μην ξεραθούν.

Στο τέλος προσθέτουμε το μανούρι, τον άνηθο και τον δυόσμο, ανακατεύουμε απαλά, να μη διαλυθούν τα κολοκυθάκια, και ψήνουμε για άλλα 10'.

Το φαγητό αυτό είναι νοστιμότερο όταν τρώγεται σε θερμοκρασία δωματίου.

Tip

Στο ταψί μπορούμε να προσθέσουμε και μπιφτέκια, κοτόπουλο φιλέτο σε μπουκιές ή ένα ψάρι σε φέτες.

Πηγή | tasty-guide.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ