Tasty Guide : Κυρίως Πιάτα05 ΜΑΡΤΙΟΥ, 2012

Κοτομπούρεκα με καταΐφι

Μια πολίτικη συνταγή για ένα πεντανόστιμο μεζέ με κιμά από κοτόπουλο. Δοκίμασέ το!

Κοτομπούρεκα με καταΐφι

Υλικά
300 γραμμ. κιμά κοτόπουλου
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι κρασί
λίγο ελαιόλαδο
1/2 κούπα ηλιέλαιο για τηγάνισμα
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
1/2 πακέτο φύλλο για καταΐφι
1 κούπα τριμμένο κίτρινο ή λευκό τυρί

Εκτέλεση

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το πράσο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μόλις μαραθούν προσθέτουμε τον κιμά. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα υλικά να βράσουν μέχρι ο κιμάς να μαλακώσει. Προσθέτουμε τριμμένο τυρί. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και να γίνει σφικτό χωρίς καθόλου υγρά και προσθέτουμε ρίγανη. Απλώνουμε το φύλλο καταΐφι, το ξένουμε για να αφρατέψει κ α ι βάζουμε μια κουταλιά απ’το μίγμα, το τυλίγουμε από παντού και το τηγανίζουμε στο καυτό ηλιέλαιο για ένα λεπτό από κάθε πλευρά.

Πηγή: Πολίτικη κουζίνα της Λωξάντρας – Τηλεθεατής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ