Tasty Guide : Κυρίως Πιάτα01 ΙΟΥΛΙΟΥ, 2019

Συνταγή για κοτόπουλο cordon bleu | Ο πιο ζουμερός και γευστικός τρόπος να φας το κοτόπουλο

Ένα πιάτο στο οποίο δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς. 

Συνταγή για κοτόπουλο cordon bleu

Αν δεν ακολουθείς μια πολύ αυστηρή διατροφή, η παρακάτω συνταγή για κοτόπουλο cordon bleu είναι μια από τις πιο γευστικές και ζουμερές επιλογές για μεσημεριανό που μπορείς να απολαύσεις. Ένα πιάτο στο οποίο δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς.

Συνταγή για κοτόπουλο με τέλεια μαρινάδα από limes

Συνταγή για κοτόπουλο cordon bleu

Υλικά

  • 4 στήθη κοτόπουλου

Για τη γέμιση:

  • 8 φέτες ζαμπόν
  • λίγο κασέρι που να λιώνει
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το πανάρισμα:

  • 1 πακέτο crackers (25 τεμ.)
  • 4 φέτες ψωμί του τοστ
  • 100 γρ. βούτυρο ή λάδι(εγώ έβαλα λάδι)
  • 3 αυγά
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • Αλεύρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε στο μούλτι το ψωμί με τα crackers και το βούτυρο ή λάδι (σκοπός δεν είναι να γίνει πολύ θρύμματα).
Το απλώνουμε σε ένα ταψί και το ψήνουμε για 5′.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με την μουστάρδα.
Κόβουμε το κοτόπουλο κατά μήκος από την χοντρή πλευρά προς την λεπτή πλευρά.
Παίρνουμε μια φέτα ζαμπόν, στην μια άκρη βάζουμε λίγο κασεράκι και το τυλίγουμε σαν πουράκι και το βάζουμε μέσα στο κοτόπουλο. Με αυτόν τον τρόπο βάζουμε 2 “πουράκια” ζαμπόν.
Πανάρουμε το κοτόπουλο από αλεύρι, αυγό και το μείγμα των crackers.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βάθμους για 30 λεπτά.

Κοτόπουλο με μουστάρδα και μπύρα για ένα γρήγορο υγιεινό γεύμα

Από τη μαμά της Μαίρης Μπουραζάνα, την Κυρία Ελένη,Τρίκαλα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ