Follow us

Κοτόπουλο με σάλτσα δεντρολίβανου

Μια πεντανόστιμη παραλλαγή της κλασικής συνταγής στο φούρνο. Δοκίμασέ την!

kotopoulodentrolivano

Υλικά
4 μέτρια κομμάτια στήθος κοτόπουλου κομμένα σε φέτες πάχους 2 εκατ.
ψίχα από μισή φρατζόλα άσπρου ψωμιού, τριμμένη
3 κουτ. σούπας μουστάρδα απλή
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 1/2 ποτήρι ζωμό κρέατος (σπιτικό ή από κύβο)
2-3 κορφές από φρέσκο δενδρολίβανο ή 1 κουτ. γλυκού ξερό
100 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε και πλάθουμε σε ζύμη την ψίχα, τη μουστάρδα και το σκόρδο. Βάζουμε τον ζωμό με το δενδρολίβανο να πάρει βράση και τον αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφαιρούμε το δενδρολίβανο (αν έχουμε χρησιμοποιήσει φρέσκο) και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει ελαφρά ή σάλτσα. Τη διατηρούμε ζεστή. Με την παλάμη μας πατάμε ελαφρά τα φιλέτα για να γίνουν λίγο πλατύτερα. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα στρώνουμε σε ταψάκι. Τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 10-15 λεπτά (αρκεί να μην τα στεγνώσουμε εντελώς). Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το φούρνο και με τα χέρια μας χτίζουμε με το μίγμα της ψίχας, πάνω σε κάθε φιλέτο ένα ομοιόμορφο κάλυμμα. Ξαναβάζουμε στο φούρνο, αυτή τη φορά στο γκριλ και ροδίζουμε την επιφάνεια των φιλέτων. Στρώνουμε λίγη σάλτσα σε κάθε πιάτο και επάνω σ’ αυτήν βάζουμε φιλετάκια ανά μερίδα.

Πηγή: Πολίτικη κουζίνα της Λωξάντρας - Τηλεθεατής

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ