Follow us

Κοτόπουλο με θυμάρι

Στρώσε τραπέζι, κάλεσε φίλους. Χωρίς να κουραστείς, θα φάτε καλά!

kotop8umari

Υλικά
1 κοτόπουλο 1200 γραμμ.
1 1/2 κιλό πατάτες
1/2 ποτήρι λάδι
1/2 κιλό κόκκινες ντομάτες
αλάτι, πιπέρι
3 κλωνιά θυμάρι
2 λεμόνια
2 σκελίδες σκόρδα ακαθάριστα

Εκτέλεση

Kαθαρίζετε και πλένετε το κοτόπουλο, το τρίβετε με λεμόνι μέσα έξω και το αλατοπιπερώνετε. Έχετε βγάλει τα εντόσθια στο καθάρισμα και αφού αλατοπιπερώσετε την κοιλιά του κοτόπουλου βάζετε μέσα τα σκόρδα, το θυμάρι και ένα ολόκληρο μικρό λεμόνι. Bάζετε το κοτόπουλο στο ταψί και το περιχύνετε με το 1/2 λάδι και με τις ντομάτες (τις έχετε καθαρίσει από πέτσες και σπόρους και τις έχετε περάσει στο τρυπητό). Γύρω στο κοτόπουλο τοποθετήτε τις πατάτες, τις οποίες έχετε καθαρίσει, πλύνει, κόψει σε μικρό μέγεθος, αλατοπιπερώσει και ραντίσει με τον χυμό του 2ου λεμονιού και το υπόλοιπο λάδι. Ψήνετε το φαγητό σε κανονικό φούρνο για 1 1/2 έως 2 ώρες.

Πηγή: Πολίτικη κουζίνα της Λωξάντρας - Τηλεθεατής

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ