Tasty Guide : Κυρίως Πιάτα17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2012

Λαζάνια με λαχανικά

Εύκολη αλλά χρονοβόρα συνταγή, με ένα αποτέλεσμα τόσο απολαυστικό, που σίγουρα θα σας αποζημιώσει!

Λαζάνια με λαχανικά

Εύκολη αλλά χρονοβόρα συνταγή, με ένα αποτέλεσμα τόσο απολαυστικό, που σίγουρα θα σας αποζημιώσει!

Για 4 άτομα. Χρόνος προετοιμασίας: 60΄. Χρόνος ψησίματος: 40΄- 45΄

Υλικά
1 πακέτο λαζάνια (πράσινα)
2 μέτρια κολοκύθια
1 μεγάλη μελιτζάνα
2 πράσα
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
300 γραμ. φασολάκια (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
1/2 ματσάκι μαϊντανό
3 κουτ. λάδι ή βούτυρο
Για την μπεσαμέλ
3 κουτ. σούπας αλεύρι
3 κουτ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
1/2 λίτρο γάλα ζεστό
2 αβγά
250 γραμ. κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα (τριμμένη)
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβετε σε μακρόστενα κομμάτια τη μελιτζάνα, τα κολοκύθια, τα πράσα, τις πιπεριές και τα φασολάκια. Τα σοτάρετε με το λάδι ή το βούτυρο σε μία κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι, προσθέτετε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, 3 κουταλιές τυρί και απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Βράζετε τα λαζάνια, τα σουρώνετε και τα αφήνετε στην άκρη. Για τη μπεσαμέλ, λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα, ρίχνετε το αλεύρι και, ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να διαλυθεί καλά. Προσθέτετε σταδιακά το ζεστό γάλα και ανακατεύετε για να μη σβωλιάσει η κρέμα. Μετά από μερικά λεπτά, απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Μέχρι να κρυώσει ελαφρά η μπεσαμέλ, χτυπάτε τα αβγά και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με αλάτι και πιπέρι. Κρατάτε στην άκρη 2 κουταλιές από το τυρί, ρίχνετε το υπόλοιπο στη μπεσαμέλ και ανακατεύετε καλά. Αλείφετε ένα πυρίμαχο σκεύος με βούτυρο και στρώνετε μερικά λαζάνια. Από πάνω, απλώνετε τη μισή ποσότητα από τα λαχανικά, τα σκεπάζετε με λαζάνια και ρίχνετε και τα υπόλοιπα λαχανικά. Στη συνέχεια, απλώνετε τα λαζάνια που έχουν απομείνει και τέλος, στρώνετε τη μπεσαμέλ. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνετε τα λαζάνια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Σερβίρετε αμέσως.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ