Tasty Guide : Κυρίως Πιάτα06 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2019

Πράσα με κρασί | Ένα ιδανικό συνοδευτικό για κρέας και ψάρι

Μια απλή συνταγή με ξεχωριστή γεύση, ιδανική για να αντικαταστήσεις τις πατάτες.

Πράσα με κρασί

Το φαγητό αυτό τρώγεται ζεστό ή κρύο ή συνοδεύοντας κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι.

Συνταγή για πρασοσαλάτα με φέτα | Εύκολη, γευστική και θρεπτική σαλάτα

Πράσα με κρασί

Yλικά

  • 8 πράσα
  • 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κρασιού κρασί μαύρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 2-3 κουταλιές ζωμό ή νερό

Eκτέλεση

Διαλέγετε 8 πράσα, να είναι όλα περίπου του ίδιου πάχους. Τα κόβετε σχεδόν εκεί που αρχίζουν να ασπρίζουν, τα πλένετε και τα βάζετε δίπλα δίπλα σ’ ένα τηγάνι με 3-4 κουταλιές της σούπας ζεστό λάδι ελιάς. Άμα ροδίσουν από τη μια μεριά, τα γυρνάτε από την άλλη και προσθέτετε ελάχιστο αλάτι και την ντομάτα. Μόλις ροδίσουν και από την άλλη μεριά τα γυρνάτε από την πρώτη, προσθέτετε ελάχιστο αλάτι και ρίχνετε στο τηγάνι ένα ποτήρι του κρασιού κόκκινο ξηρό κρασί (προσοχή στο πιτσίλισμα).

Αφήστε να πάρουν μια βράση, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ζωμό κρέατος ή νερό και μειώστε τη φωτιά να σιγοβράσουν για 10 λεπτά, γυρίζοντας μόνο μια φορά ξανά τα πράσα. Τα πράσα είναι έτοιμα αν τρυπιούνται εύκολα στο παχύ μέρος τους.

Τοποθετείστε τα το ένα δίπλα στο άλλο σ’ ένα ρηχό πυρέξ και αδειάστε τη σάλτσα πάνω τους, αφού την αφήσετε να πάρει μια δυο βράσεις, σκέτη στο τηγάνι.

Συνταγή για τάρτα λαχανικών από την Ιωάννα Τσολoμίτη

Πηγή: Πολίτικη κουζίνα της Λωξάντρας – Τηλεθεατής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Best of network