Πώς θα φτιάξεις ένα επικό ριζότο με κίτρινη κολοκύθα και παρμεζάνα.
300 γρ. κίτρινη κολοκύθα, καθαρισμένη
1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
300 γρ. ρύζι αρμπόριο
720 ml ζωμό λαχανικών
λίγο μοσχοκάρυδο
λίγο πιπέρι
3/4 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι για το σερβίρισμα
Κόβεις την κολοκύθα σε κυβάκια.
Σοτάρεις το κρεμμύδι μαζί με το βούτυρο και το ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτεις το σκόρδο και την κολοκύθα και μαγειρεύεις μέχρι να γίνει σαν πουρές.
Προσθέτεις το ρύζι και μαγειρεύεις για ένα-δύο λεπτά προτού βάλεις το ζωμό (λίγο-λίγο κάθε φορά), που θα πρέπει να καλύψει όλο το υπόλοιπο μείγμα.
Ανακατεύεις παροδικά μέχρι να απορροφηθεί τελείως.
Προσθέτεις τα καρυκεύματα και αλάτι, αν κρίνεις ότι χρειάζεται κάτι τέτοιο.
Σερβίρεις σε πιάτα και ρίχνεις από πάνω την παρμεζάνα και λίγες σταγόνες βαλσάμικου.
Πριν από 56 χρόνια παντρεύτηκε το πιο εμβληματικό ζευγάρι του ελληνικού κινηματογράφου Read More
Η δερματολόγος Ιωάννα Πανουτσοπούλου εξηγεί πώς θα αποκτήσουμε πιο ελαστική και σφριγηλή επιδερμίδα σε πρόσωπο,… Read More
O εγκλεισμός στο σπίτι αποτελεί την καλύτερη στιγμή για να πειραματιστείς Read More
Τα παιχνίδια με την κόρη τους Read More
Η εξάρτηση από τα ναρκωτικά και η ανακοίνωση της οικογένειας Read More
Από το skinimalism μέχρι τα celebrities skincare lines. Read More
© 2021 MISS BLOOM ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ –
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ – ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ – ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
Το MissBloom.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Σε περίπτωση που θέλετε να τα απενεργοποιήσετε δείτε πώς
εδώ