Tasty Guide : Κυρίως Πιάτα26 ΙΟΥΛΙΟΥ, 2012

Σφυρiδα με με μύδια, πέστο, χόρτα λεμονάτα, πράσινα λαχανικά και ψητά ντοματίνια

Από τη chef Christina Bridge του εστιατορίου Frame

Σφυρiδα με με μύδια, πέστο, χόρτα λεμονάτα, πράσινα λαχανικά και ψητά ντοματίνια

Από τη chef Christina Bridge του εστιατορίου Frame

Το Frame Garden Restaurant and Cocktail Bar του St. George Lycabettus Boutique Hotel γιορτάζει φέτος τα 10 του χρόνια και επιφυλάσσει υπέροχες γαστρονοµικές εκπλήξεις στους επισκέπτες του. Η κουζίνα του ανανεώθηκε µε µία σηµαντική µεταγραφή κατευθείαν από το Λονδίνο, καθώς τα ηνία ανέλαβε η Christina Bridge, γνωστή και ως Pocket Chef, διάσηµη από τη θητεία της στο Fifth Floor Restaurant του Harvey Nichols και στο Green Room Private Members Club στο Σόχο. Στους άνετους καναπέδες του Frame έχουν καθίσει κατά καιρούς πολλά διάσηµα ονόµατα, όπως οι Kέβιν Σπέισι, Ζαν Ρενό, Τζέρεµι Άιρονς και ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις. Εδώ συναντάµε τους πιο hip νέους της Αθήνας και τις πλέον σηµαντικές προσωπικότητες του επιχειρηµατικού, πολιτικού και καλλιτεχνικού κόσµου. Στον δροσερό του κήπο µπορούµε να απολαύσουµε εξαιρετικά πιάτα και ευφάνταστα κοκτέιλ, ενώ συγχρόνως κάνουµε και µία καλή πράξη, καθώς φέτος θα προσφέρεται 1€ ανά επισκέπτη στην οργάνωση Room to Read (www.roomtoread.org).

Highlight: Το Frame αφουγκράζεται τις τάσεις της εποχής και προσφέρει ένα πλήρες µενού µε επιλογή πιάτων µε 25 € το άτοµο.

Σφυρiδα με με μύδια, πέστο, χόρτα λεμονάτα, πράσινα λαχανικά και ψητά ντοματίνια

Προετοιµασία: 40′ Μαγείρεµα: 30′

Υλικά: για 4 άτοµα

4 φιλέτα σφυρίδας (περίπου 180 γρ.)
400 γρ. σπαράγγια
180 γρ. µύδια (καθαρισµένα)
150 γρ. φρέσκα φασολάκια
150 γρ. αρακά
200 γρ. χόρτα
300 ml λευκό ξηρό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο
50 γρ. ανάλατο βούτυρο
λαδολέµονο

Για τα ντοµατινια:
250 γρ. ντοµατίνια
ρίγανη
άχνη ζάχαρη
σκόρδο

Για το πεστο: 

1 κούπα φρέσκος ψιλοκοµµένος βασιλικός
1 σκελίδα σκόρδο λιωµένη
½ κούπα καβουρδισµένο κουκουνάρι
 µισή κούπα παρµεζάνα
ελαιόλαδο
φρεσκοτριµµένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Για τα ντοµατινια: Πασπαλίζουµε µε άχνη ζάχαρη, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ψήνουµε στο φούρνο για 2 ώρες. Για το πεστο: Χτυπάµε όλα τα υλικά στο µπλέντερ.Για τη σφυριδα: Ζεσταίνουµε σ’ ένα τηγάνι λίγο λάδι, βάζουµε τη σφυρίδα µε την πέτσα προς τα πάνω για 4′, προσθέτουµε λίγο βούτυρο και τοποθετούµε στο φούρνο στους 180οC για 5′ ακόµα. Σ’ ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουµε λίγο λάδι και το υπόλοιπο βούτυρο, σοτάρουµε τα χόρτα, προσθέτουµε το λευκό κρασί, το σκόρδο, τα µύδια και τα υπόλοιπα λαχανικά (αρακά, φασολάκια, σπαράγγια, τα οποία έχουµε ήδη καθαρίσει και ζεµατίσει), σκεπάζουµε και βράζουµε για περίπου 4′ µέχρι να ανοίξουν τα µύδια.Σερβιρισµα: Τοποθετούµε τα χόρτα στη µέση του πιάτου, περιχύνουµε µε το λαδολέµονο, προσθέτουµε τα υπόλοιπα λαχανικά από πάνω, τέλος τοποθετούµε το ψάρι µε τα µύδια δίπλα. Περιχύνουµε µε το ζουµί από το τηγάνι και το πέστο. Διακοσµούµε το πιάτο µε τα ντοµατίνια.


Πού:
St. George Lycabettus Boutique Hotel, Δεινοκράτους 1, Πλατεία Δεξαµενής, τηλ. 210 7416000, www.sglycabettus.gr, info@sglycabettus.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ