Tasty Guide : Κυρίως Πιάτα05 ΜΑΡΤΙΟΥ, 2014

Συνταγή για πρασοκρεμμυδόπιτα σαν σουφλέ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για μπουφέ σε πάρτι ή για το καθημερινό τραπέζι.

Συνταγή για πρασοκρεμμυδόπιτα

Μια πολυ νόστιμη πρόταση για μπουφέ σε πάρτυ ή για το καθημερινό τραπέζι.

Υλικά: 

1 πακέτο φύλλο κρούστας
φέτα
3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
5 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα ψιλοκομμένα
2 πράσα ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
1/2 ματσάκι μάραθος ψιλοκομμένος
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 αυγά
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
σουσάμι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και κρατάμε τα τρυφερά πράσινα φύλλα τους. Τα ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε τα πράσα και τα ψιλοκόβουμε. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε να μαλακώσουν ελαφρά για 10’-15’.

Τ’ αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν για 5΄- 6’ . Σε μπολ βάζουμετους κρόκους , το γάλα, το αλεύρι, το baking, τα τυριά, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο. Προσθέτουμε και τα χλιαρά κρεμμυδάκια και το πράσο. Με σύρμα ή μίξερ χειρός χτυπάμε τ’ ασπράδια σε μαρέγκα με απαλές κορυφές για 2 λεπτά περίπου. Απαλά ενσωματώνουμε, προσθέτουμε και ανακατεύουμετη μαρέγκα στα υπόλοιπα υλικά. Αφού προσθέσουμετη μαρέγκα δε δουλεύουμε πολύ το μείγμα. Αδειάζουμε σε καλά λαδωμένο μακρόστενοπυρίμαχο σκεύος. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170C αντίσταση για 45’ να ροδίσει ελαφρά και να σταθεροποιηθεί. Αφήνουμε να κρυώσει και μετά κόβουμε την πολύ αφράτη και πεντανόστιμη πίτα.


Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 45 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά

Πηγή: argiro.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ