Η συνταγή για την πιο νόστιμη μακαρονάδα Cacio e Pepe.
1 πακέτο σπαγγέτι (500 γρ.)
300 γρ. λεπτοτριμμένο ωριμασμένο πεκορίνο (Romano ή Αμφιλοχίας)
1 κ.σ. βούτυρο
κόκκοι μαύρου πιπεριού
Ρίχνουμε τους κόκκους του πιπεριού σε ένα σαγανάκι σε πολύ δυνατή φωτιά. Τους αφήνουμε για 2 λεπτά να βγάλουν το άρωμά τους αναδεύοντάς τους συνεχώς. Τους βγάζουμε και, μόλις κρυώσουν, γεμίζουμε το μύλο του πιπεριού.
Βάζουμε άφθονο νερό σε μια φαρδιά κατσαρόλα. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε αλάτι και αμέσως μετά τα μακαρόνια. Τα μαγειρεύουμε σύμφωνα με τους χρόνους του παρασκευαστή – να γίνουν al dente. Τα σουρώνουμε και φυλάμε το μακαρονόζουμο.
Σε ένα βαρύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο (ζωικό απαραίτητα) να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας μακαρονόζουμο και το περισσότερο πεκορίνο. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην αρπάξει το τυρί και προσθέτουμε μακαρονόζουμο μέχρι να γίνει μια σάλτσα όχι πολύ πηχτή ούτε όμως υδαρής.
Ρίχνουμε τα μακαρόνια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα προσθέτοντας μακαρονόζουμο μέχρι να καλυφθούν καλά από τη σάλτσα. Τρίβουμε από πάνω τους μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύουμε μια τελευταία φορά.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε τέσσερα (κατά προτίμηση ζεσταμένα) πιάτα και μοιράζουμε από πάνω το υπόλοιπο πεκορίνο. Αν θέλουμε, μπορούμε να τρίψουμε κι άλλο πιπέρι.
Οι χαρακτήρες θα είναι "τόσο φυλετικά διαφορετικοί και πολύχρωμοι όσο η ίδια η πόλη της… Read More
Πώς αποφάσισε να περάσει την ημέρα των γενεθλίων της. Read More
Για εμάς είναι ξεκάθαρο το ποια το φόρεσε καλύτερα. Read More
Μάλλον θα εκπλαγείς διαβάζοντας ποια ήταν. Read More
Γιατί και το πιο απλό χτένισμα μπορεί να είναι απίστευτα ανανεωτικό! Read More
Η Amazon θα παρουσιάσει τις ημέρες δόξας αλλά και τις σκοτεινές πτυχές του Diego Maradona,… Read More
© 2021 MISS BLOOM ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ –
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ – ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ – ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
Το MissBloom.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Σε περίπτωση που θέλετε να τα απενεργοποιήσετε δείτε πώς
εδώ