Follow us

Αλμυρή τάρτα με φέτα και ντοματίνια

Ο γνωστός, επιτυχημένος συνδυασμός της φέτας με τη ντομάτα, εδώ δημιουργεί μια υπέροχη τάρτα.

Cherry  tomatoes and cheese tart on wooden background

Ο γνωστός, επιτυχημένος συνδυασμός της φέτας με τη ντομάτα, εδώ δημιουργεί μια υπέροχη αλμυρή τάρτα με φέτα που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τάρτα με φέτα και σπανάκι χωρίς αλεύρι | Η πιο ελαφριά εκδοχή του αγαπημένου πιάτου

Για 6-8 κομμάτια. Χρόνος προετοιμασίας: 45΄. Χρόνος ψησίματος: 45΄

Τάρτα με φέτα και ντοματίνια | Υλικά:

  • 1 φύλλο έτοιμη ζύμη για τάρτα ή ζύμη κουρού
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού φέτα (χοντροτριμμένη)
  • 8-10 ντοματίνια (κομμένα)
  • 2 πιπεριές (πράσινη και κόκκινη)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι (τριμμένο)
  • ελαιόλαδο
  • 2 αβγά
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού
  • κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζετε τις πιπεριές, τις πλένετε, τις σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας και τις κόβετε σε κυβάκια.
  • Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τις σοτάρετε μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ξύλινη σπάτουλα.
  • Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσουν λίγο. Χτυπάτε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος.
  • Προσθέτετε τη φέτα και τις πιπεριές. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Λαδώνετε και αλευρώνετε ελαφρά μια φόρμα τάρτας.
  • Απλώνετε στη φόρμα τη ζύμη, φροντίζοντας να ανεβαίνει και στα πλαϊνά της τοιχώματα.
  • Αδειάζετε πάνω στη ζύμη το μείγμα της γέμισης και το ισιώνετε με την ανάποδη ενός κουταλιού. Τοποθετείτε από πάνω τα κομμένα ντοματίνια και, εάν η ζύμη σας εξέχει, τη γυρίζετε προς τα μέσα. Ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει καλά.
Πηγή: «100 χρόνια Νικόλαος Τσελεμεντές» (Πίτες - Τάρτες)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ