Tasty Guide : Κυρίως Πιάτα15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2012

Γιουβαρλάκια σούπα

Μια Πολίτικη συνταγή που αξίζει να προσθέσεις στη λίστα με τις σπεσιαλιτέ σου!

Γιουβαρλάκια σούπα

Υλικά
3/4 του κιλού κιμά μοσχαρίσιο
200 γραμμ. ρύζι
3 κουταλιές αλεύρι
3 κουταλιές βούτυρο
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
3 κρεμμύδια
1 1/2 λεμόνι
αλατοπίπερο
1-2 πατάτες κομμένες
2 καρότα κομμένα
1 σέλινο κομμένο

Εκτέλεση

Μέσα σε λεκάνη ανακατεύουμε και ζυμώνουμε καλά τον κιμά, το ρύζι μουσκεμένο σε νερό και στραγγισμένο, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και, αν θέλουμε ζεματισμένα, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλατοπίπερο. Αν ο κιμάς είναι σφιχτός, προσθέτουμε μια δυο κουταλιές νερό. Τα γιουβαρλάκια μπορούμε νατα πλάσουμε με διάφορους τρόπους. Π.χ. ή παίρνουμε απευθείας από το μίγμα μια μικρή ποσότητα (περίπου την ίδια πάντα) και πλάθουμε ένα ένα τα γιουβαρλάκια μακρόστενα ή στρογγυλά, ή παίρνουμε αρκετό μίγμα, το πλάθουμε σε μπαστούνι (όπως τα κουλούρια) πάνω στο μάρμαρο, το κόβουμε σε ανάλογα κομμάτια και μετά πλάθουμε ένα ένα τα γιουβαρλάκια δίνοντάς τους το σχήμα τους. Αφού πλάσουμε όλα τα γιουβαρλάκια (αν θέλουμε τα αλευρώνουμε), βάζουμε στη φωτιά χαμηλή και φαρδιά κατσαρόλα με νερό ή ζωμό, τόσο όσο χρειάζεται για να σκεπαστούν καλά τα γιουβαρλάκια. Προσθέτουμε τα καρότα, την πατάτα και το σέλινο. Ρίχνουμε μέσα το μισό βούτυρο, το ανάλογο αλάτι, το χυμό του 1 1/2 λεμονιού και όταν βράσει, αραδιάζουμε μέσα τα γιουβαρλάκια. Μετά από 30-35 λεπτά είναι έτοιμα.


Πηγή: Πολίτικη κουζίνα της Λωξάντρας – Τηλεθεατής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ