Tasty Guide : Κυρίως Πιάτα12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2020

Συνταγή για κλασικό γιουβέτσι με κριθαράκι

Μάθε πώς να μαγειρεύεις το παραδοσιακό γιουβέτσι με μοσχάρι της μαμάς!

Συνταγή για κλασικό γιουβέτσι

Συνταγή για κλασικό γιουβέτσι με κριθαράκι: Μάθε πώς να μαγειρεύεις το παραδοσιακό γιουβέτσι με μοσχάρι της μαμάς.

Γεμιστά στη γάστρα | Η πιο καλοκαιρινή και κλασική συνταγή

Συνταγή για κλασικό γιουβέτσι με κριθαράκι
Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχάρι
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 κύβους ζωμού κρέατος
  • 3 σκελίδες σκόρδο (στα τέσσερα)
  • 350 γρ. Κριθαράκι μέτριο
  • 250 γρ. κοκκινο κρασί
  • 3 ώριμες ντομάτες
  • 2 κουταλιές πελτέ
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • φέτα
  • παρμεζάνα

Εκτέλεση:

  • Τσιγαρίζουμε στη χύτρα το μοσχάρι με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και με ένα ποτήρι νερό το βράζουμε για 15 λεπτά.
  • Αδειάζουμε το περιεχόμενο της χύτρας στο πήλινο ή στη γάστρα και προσθέτουμε τους κύβους, το mix ντομάτας, τη ζάχαρη, το σκόρδο, το αλάτοπίπερο, το κριθαράκι, το κρασί και 1 τουλάχιστον ποτήρι νερό.
  • Εάν δεν έχεις καπάκι σκέπασέ το με αλουμινόχαρτο.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο και το αφήνουμε εκεί για 1-2 ώρες για να ψηθεί. Στην μιάμιση ώρα αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο, πρόσθεσε τριμμένη φέτα τυρί και ανακάτεψε.
  • Μετά, σκέπασε την επιφάνεια με παρμεζάνα και ψήσε το για 10 λεπτά ακόμα.

Tip: Δοκίμασέ το και με αρνί!

Τάρτα με φέτα και σπανάκι χωρίς αλεύρι | Η πιο ελαφριά εκδοχή του αγαπημένου πιάτου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Best of network