Tasty Guide15 ΜΑΡΤΙΟΥ, 2019

Οδηγός αγοράς | 15 προϊόντα για να τρως καλά την άνοιξη

Μία λίστα από σούπερ τροφές και εποχιακά λαχανικά μέχρι τα πιο φρέσκα γλυκά

Η βάση για κάθε τραπέζι ξεκινά από το καλό ψωμί, σαν κι αυτό που ζυμώνεται καθημερινά στο Betty's Bakery

Μοναδικές ποικιλίες καφέ, από όλο τον κόσμο, για να βρεις αυτή που σου ταιριάζει από τους Cafeistas

Ένα ποιοτικό spread αληθινής σοκολάτας που βρίσκεις αποκλειστικά στο Κόκκιον.

Το φουντουκοβούτυρο με κακάο από το Kiss the earth θα αλλάξει τα πρωινά σου.

Χειροποίητα bagels για να φτιάξεις απεριόριστους συνδυασμούς - αλμυρούς ή γλυκούς - από το Leo's House of Bagels.

Το λευκό “Μπλε Τρακτέρ”, το πρώτο χαρμάνι τριών λευκών ποικιλιών της Κυρ-Γιάννη, αποτελείται από Ασύρτικο, Viogner, Chardonnay, δίνοντας ένα κρασί με πολύπλοκο αρωματικό χαρακτήρα και τραγανή οξύτητα. Δεν θέλεις να λείπει από το τραπέζι σου. 

Το βασικότερο συστατικό της μεσογειακής διατροφής είναι το ελαιόλαδο. Στόλισε το τραπέζι σου και αναβάθμισε το φαγητό σου. (Greenolia)

Υπέροχη ισορροπία ανάμεσα στην κομψότητα και τον πλούτο αρωμάτων και γεύσεων, για όλα αυτά τα ηλιόλουστα μεσημέρια που θέλεις το ιδανικό απόσταγμα για τα μεζεδάκια. (ΚΑΝΕΝΑΣ, ΤΣΑΝΤΑΛΗ)

Οι μαύρες φακές ποικιλίας Βeluga έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και φυλλικό οξύ και γίνονται φανταστική σαλάτα. (Biosophy)

Τα σπαράγγια αποτελούν ένα από τα καλύτερα λαχανικά της άνοιξης, καθώς έχουν μεγάλη θεπτική αξία και μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για υπέροχες συνταγές. (Green House)

Ελληνικά μυρωδικά που θα δώσουν ακόμα περισσότερη γεύση και άρωμα στο φαγητό σου, διαλεγμένα με αγάπη, σε ένα υπέροχο σετ. (Daphnis and Chloe)

Παραδοσιακό σπαγγέτι ολικής άλεσης, Ιωαννίνων "Σπανέλλη", γιατί η μακαρονάδα είναι το αγαπημένο μας comfort food. (Yolenis)

Το απόλυτο ανοιξιάτικο γλυκό δεν είναι άλλο από το ταρτάκι με φρέσκια κρέμα και ελληνικές φράουλες που βρίσκεις στα καταστήματα Παπασπύρου.

Το κρίταμο είναι ένα πανάρχαιο και πολύτιμο συστατικό της διατροφής, το οποίο εκτός από super food αποτελεί και μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία. Στο βιβλίο “Ανακαλύψτε το Κρίταμο” θα μάθεις τα πάντα γι' αυτό καθώς επίσης και πώς θα το ενσωματώσεις στη μαγειρική σου.

Η Alana Chernila δίνει τις πιο νόστιμες απαντήσεις στο πώς είναι καλύτερα να τρώμε τα λαχανικά, μέσα από το βιβλίο μαγειρικής Eating From The Ground Up.

Η διατροφή μας αλλάζει μαζί με τις εποχές και η άνοιξη αποτελεί την ιδανική αφορμή για να δώσουμε μία πιο υγιεινή νότα. Μετά τον χειμώνα, ο οργανισμός μας έχει ανάγκη από αναζωογόνηση και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε επιλέγοντας εποχιακά λαχανικά και φρούτα, σούπερ τροφές αλλά και έναν πιο ολιστικό τρόπο ζωής. 

Οι μήνες που ακολουθούν φέρνουν μια πληθώρα ευεργετικών τροφίμων με ουσία και θρεπτικά συστατικά. Πορτοκάλια, μανταρίνια και λεμόνια για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, φράουλες, βερίκοκα, μούσμουλα και κεράσια για τον Μάιο από φρούτα, ενώ υπάρχει μεγάλη γκάμα σε λαχανικά – από σπαράγγια μέχρι σπανάκι, μαρούλια, αντίδια μέχρι φασολάκια και αρακά.

Εκτός όμως από τα τα προϊόντα που βρίσκουμε στη φύση, υπάρχουν και όλα αυτά που βρίσκουμε στα ράφια των καταστημάτων και θέλουμε να είναι όσο πιο ποιοτικά γίνεται. Χειροποίητα ζυμαρικά, ζυμωτό ψωμί, spreads χωρίς συντηρητικά, βιολογικά όσπρια και οργανικό ελαιόλαδο αποτελούν βασικά υλικά για κάθε τραπέζι πόσο μάλλον για αυτό που υπηρετεί τη μεσογειακή διατροφή.

Υγιεινά, φρέσκα ή χειροποίητα προΐόντα που ανακάλυψα στην Αθήνα και σε eshops

Αυτή την άνοιξη, θέσε νέους διατροφικούς στόχους, παρατήρησε καλύτερα τις ετικέτες των προϊόντων, στήριξε την ελληνική οικονομία για να μειώσεις το οικολογικό αποτύπωμα, γέμισε τα γυάλινα μπουκάλια με όσπρια και προτίμησε προϊόντα που είναι συσκευασμένα σε ανακυκλώσιμα υλικά. Η παρακάτω λίστα θα σε βοηθήσει να κάνεις την αρχή για να τρως όσο καλύτερα και πιο υγιεινά μπορείς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ TASTY GUIDE

Best of network