Tasty Guide19 ΙΟΥΛΙΟΥ, 2018

Όλες οι ελληνικές συνταγές συγκεντρώνονται σε αυτό το βιβλίο

Το My Greek Taverna της Ιωάννας Παυλάκη και του μάγειρα Μάκη Γεωργιάδη είναι το βιβλίο που χρειάζεται για φέτος

ελληνικές συνταγές

Οι ελληνικές συνταγές είναι κάτι που χαρακτηρίζει με σιγουριά όλα τα καλοκαίρια μας. Από τότε που ήμασταν μικρά παιδιά και απολαμβάναμε τηγανιτά καλαμαράκια στην κουζίνα της γιαγιάς μέχρι τα μεσημέρια σε ένα μικρό ταβερνάκι με τους γονείς μας.

Γεύσεις που θυμίζουν την θάλασσα, τον ήλιο και τα μοναδικά μέρη της Ελλάδας και μας συγκινούν κάθε στιγμή.

Αυτό ακριβώς αποτυπώνεται και στο βιβλίο της Ιωάννας Παυλάκη και του μάγειρα Μάκη Γεωργιάδη. To My Greek Taverna συγκεντρώνει τις πιο γνωστές και αγαπημένες ελληνικές συνταγές (γραμμένες στα αγγλικά) και στρώνει τραπέζι με ξεχωριστές γεύσεις που αναδεικνύουν την φιλοξενία και τη γενναιοδωρία της χώρας μας.

Το μενού περιλαμβάνει μεζέδες, σαλάτες, πίτες, λαδερά, θαλασσινά, και παραδοσιακά ελληνικά πιάτα τα οποία θα ταιριάξουν τέλεια με τη συνοδεία ούζου και τσίπουρου. Στις σελίδες του βιβλίου θα βρεις επίσης 65 ελληνικές παραδοσιακές συνταγές για γλυκά, με οδηγίες βήμα βήμα αλλά και vegan/gluten-free επιλογές.

Το My Greek Taverna φιλοδοξεί να γίνει μία νόστιμη ανάμνηση της Ελλάδας και το καταφέρνει. Κάθε φορά που θα το ξεφυλλίζεις είναι σαν να φέρεις στην μνήμη σου όλες εκείνες τις αξέχαστες στιγμές του καλοκαιριού σε ένα καταγάλανο νησί μαζί με τους αγαπημένους σου φίλους.

Προτού όμως πιάσεις αυτό το βιβλίο στα χέρια σου ακολουθεί παρακάτω μία νόστιμη συνταγή για μυρωδάτη κολοκυθοτυρόπιτα

Υλικά

(για 6 μερίδες)

  • 500 γρ κολοκυθάκια
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 250 γρ τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • 100 γρ τυρί ανθότυρο θρυμματισμένο (ή ξινομυζήθρα)
  • 6 αυγά βιολογικά
  • 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 4 πράσα ψιλοκομμένα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 γρ τραχανάς

Εκτέλεση

(χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά | χρόνος ψησίματος 35 λεπτά)

  1. Πέρνα τα κολοκυθάκια από την χοντρή πλευρά του τρίφτη. Πασπάλισε με αλάτι και στη συνέχεια άφησέ τα στο σουρωτήρι για να φύγουν τα νερά.
  2. Τοποθέτησε σε ένα μεγάλο μπολ τα κολοκυθάκια μαζί με όλα τα υλικά και ανακάτεψε καλά. Άφησε τα για 10 λεπτά μέσα στο μπολ για να ξεκουραστεί το μείγμα και για να φουσκώσει ο τραχανάς.
  3. Λάδωσε ένα ταψί ψησίματος (με διαστάσεις 20 cm x 25 cm) και στη συνέχεια άπλωσε το μείγμα με μία σπάτουλα. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 35 λεπτά. Μόλις η πίτα ψηθεί άφησέ τη έξω από το φούρνο για να κρυώσει.
  4. Είναι έτοιμη για σερβίρισμα!

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πεδίο σε κεντρικά βιβλιοπωλεία, σημεία ξενόγλωσσου Tύπου, στα αεροδρόμια και σε επιλεγμένα concept stores

*Κάνε follow το My Greek Taverna εδώ και εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ TASTY GUIDE

Tasty Guide15 Νοεμβρίου 2018

Χριστούγεννα στο σπίτι; Να πώς θα κάνεις το τέλειο τραπέζι!

To catering που θα σου χαρίσει τα πιο νόστιμα πιάτα

Tasty Guide14 Νοεμβρίου 2018

Τα πιο λαχταριστά σοκολατάκια (τα Χριστούγεννα είναι μόλις 41 ημέρες μακριά!)

Η πιο ωραία συνταγή για σπιτικά σοκολατάκια.

nice n easy
Εστιατορια14 Νοεμβρίου 2018

Nice n easy | Σε προσκαλεί να γιορτάσεις την Ημέρα των Ευχαριστιών

Φυσικά με την παραδοσιακή γαλοπούλα

Τέλεια χειμερινή σούπα με κάστανο, πατάτες και πράσο από τον food blogger Cool Artisan
Tasty Guide14 Νοεμβρίου 2018

Τέλεια χειμερινή σούπα με κάστανο, πατάτες και πράσο από τον food blogger Cool Artisan

Πανεύκολη, πεντανόστιμη και super θρεπτική σούπα με κάστανο πατάτες και πράσο που μπορείς να σερβίρεις και όταν έχεις κόσμο.

μακαροναδα
Tasty Guide12 Νοεμβρίου 2018

Πώς θα φτιάξεις την αγαπημένη μακαρονάδα cacio e pepe

Η πιο απλή και νόστιμη πάστα που υπάρχει.

Best of network