Tasty Guide : Εστιατόρια21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2017

Γιατί το νέο μενού του Première είναι μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία γεύσης

Στον τελευταίο όροφο του Intercontinental Athens, ο Μιχάλης Νουρλόγλου μαγεύει ξανά με τις δημιουργίες του

Γιατί το νέο μενού του Première είναι μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία γεύσης

Στον τελευταίο όροφο του Intercontinental Athens, δεν είναι μόνο η θαυμάσια οπτική της πρωτεύουσας αυτή που κλέβει την παράσταση. Φροντίζει να την «ανταγωνιστεί» η πάντοτε γοητευτική κουζίνα του Μιχάλη Νουρλόγλου.

Γιατί το νέο μενού του Première είναι μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία γεύσης

Είναι σίγουρα ένας από τους τρεις κορυφαίους Έλληνες σεφ της γενιάς του και το αποδεικνύει κάθε φορά. Όπως και στο στο νέο, χειμερινό μενού που έχει δημιουργήσει στο Première. Συνεχίζοντας και εξελίσσοντας όλα αυτά που τον έχουν βοηθήσει να ξεχωρίσει -δημιουργώντας φανατικούς φίλους της κουζίνας του, όπως και ο υπογράφων –, ο Μιχάλης Νουρλόγλου «πατάει» πάνω στις δημιουργικές του απαρχές, με τις απαραίτητες μεσογειακές κατευθύνσεις, χρησιμοποιώντας πάντοτε εξαιρετικά ποιοτικές πρώτες ύλες, κάτι που γίνεται αντιληπτό από την πρώτη πιρουνιά, ενώ κομβικό ρόλο στα πιάτα του παίζει πάντοτε η εποχικότητα.

Γιατί το νέο μενού του Première είναι μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία γεύσης

Ξεκινώντας με το καλαμάρι με πάστα miso (το μοναδικό πιάτο που έμεινε από το προηγούμενο μενού του εστιατορίου) και τις ψητές αγκινάρες Ιερουσαλήμ με αχλάδι και σπιτικό αλλαντικό τύπου coppa εύκολα αντιλαμβάνεσαι την λεπτότητα των πιάτων και ασφαλώς την εκλεπτυσμένη γεύση τους.

Γιατί το νέο μενού του Première είναι μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία γεύσης

Από τα πιο δυνατά χαρτιά του Première κατά τη γνώμη μου είναι το ισορροπημένο και καλά δεμένο πιάτο με μοσχαρίσια γλυκάδια με μεσογειακό ντολμά καραβίδας σε σάλτσα τζίντζερ και καρότο και το έντονο αρνί σέλα με λαχανίδα και αγκινάρα, που μοιάζει να προκαλεί τον ουρανίσκο.

Γιατί το νέο μενού του Première είναι μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία γεύσης

Την τιμητική του εδώ όμως έχει και το αγαπημένο μου ψάρι, το λαβράκι. Ψημένο σε βούτυρο και σαρκώδες, αφήνει μια θαυμάσια αίσθηση. «Κερασάκι στην τούρτα», η πάπια με παντζάρι που δύσκολα αφήνει κάποιον ασυγκίνητο.

Γιατί το νέο μενού του Première είναι μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία γεύσης

Δίχως αμφιβολία, πέρα από τις εμπνεύσεις του Μιχάλη Νουρλόγλου, ένα από τα στοιχεία που κάνουν το Première να ξεχωρίζει είναι και οι καταπληκτικές επιλογές σε κρασί που μπορεί να βρει εδώ ο επισκέπτης, με σχεδόν 300 ετικέτες του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα, που αναδεικνύουν και απογειώνουν την κορυφαίου επιπέδου food pairing εμπειρία.

Info
Première Restaurant & Lounge Bar
Ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental
Λεωφόρο Συγγρού 89-93, Αθήνα, τηλ. 210 9206981

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Best of network