Tasty Guide : Εστιατόρια22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2020

Πού θα φας τα πιο νόστιμα θαλασσινά στα νότια προάστια

Ένα μοντέρνο εστιατόριο για ενδιαφέρουσες ψαροκαταστάσεις

Πού θα φας τα πιο νόστιμα θαλασσινά στα νότια προάστια

Ακροβόλι: το μολυβένιο βαρίδι που οδηγεί την πετονιά στο βυθό της θάλασσας, εκεί όπου το δόλωμα θα βρει το πολύτιμο θήραμά του.  Με ένα όνομα άρρηκρα συνδεδεμένο με τη γλώσσα της θάλασσας και των ψαράδων, το Ακροβόλι στη Βούλα, καλοσωρίζει καθημερινά τους επισκέπτες του σε ταξίδια γνήσιων θαλασσινών γεύσεων.

Πού θα φας τα πιο νόστιμα θαλασσινά στα νότια προάστια

Ο χώρος: Minimal διακόσμηση σε ένα σύγχρονο σκηνικό με χρώματα που θυμίζουν βυθό και νησί και μία εσωτερική – κρυφή – σάλα ιδανική να φιλοξενήσει εταιρικές αλλά και κοινωνικές εκδηλώσεις. Το καλοκαίρι, ο πεζόδρομος γίνεται το τέλειο spot για ψαροφαγία και χάζι.

Πού θα φας τα πιο νόστιμα θαλασσινά στα νότια προάστια

Το φαγητό: Με συνταγές δημιουργικές αλλά χωρίς άσκοπες φλυαρίες, με σωστό ψήσιμο των ψαριών, οι chefs Ξενοφών Κατσιμαγκλής, Παναγιώτης Λιατόπουλος και Μίλτος Γιάννου, με τη βοήθειά της ομάδας τους, ξεδιπλώνουν τη μακροχρόνια εμπειρία τους στα ψάρια και τα θαλασσινά και διαχειρίζονται τις πρώτες ύλες των ελληνικών θαλασσών με μεράκι και μαεστρία. Στο μενού πρωτοστατούν τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, τα ωμά και τα αλίπαστα, δίνοντας μια πληθώρα επιλογών για τους απαιτητικούς καλοφαγάδες.

Πού θα φας τα πιο νόστιμα θαλασσινά στα νότια προάστια

Η αρχή γίνεται με ψαρόσουπα από ροφό και σφυρίδα με φρέσκα λαχανικά για να ακολουθήσει φρέσκο χταπόδι (ψημένο ακριβώς όπως πρέπει για να παραμείνει ζουμερό) με κρέμα μαύρου σκόρδου και τηγανητή ρίγανη και το απόλυτα δροσερό καρπάτσιο χταπόδι με ντοματίνια, μαραθόριζα και μαγιονέζα wasabi. Οι λάτρεις των καπνιστών θα βρουν χέλι σε βάση από wakame και αγιολί πατζάρι, ενώ εξίσου νόστιμη επιλογή αποτελεί η λακέρδα με καψαλισμένα κρεμμύδια εσαλότ. Η ταραμοσαλάτα και ο μαριναρισμένος γαύρος είναι τα ιδανικά μεζεδάκια για να ανοίξει η όρεξη και να προχωρήσεις στα κυρίως πιάτα. Εκτός από τα φρέσκα ψάρια, εξαιρετική επιλογή αποτελεί το ριζότο άγριων μανιταριών με φιλέτο πεσκανδρίτσας. Στα highlights των επιδορπίων το σαραγλί με ψητό κυδώνι και παγωτό γιαούρτι και το κναφέ με παγωτό καϊμάκι.

Η κάβα: Μεγάλη έμφαση δίνεται στα κρασιά, με ετικέτες από τον ελληνικό και τον ξένο αμπελώνα, ενώ βρίσκει κανείς και καλές προτάσεις σε ποτήρι.

Tip: Το Ακροβόλι είναι ανοιχτό και το μεσημέρι, προσφέροντας ξεχωριστή κάρτα μενού για Lunch Break.

Info: Ποσειδώνος 14, Βούλα 166 73, Τηλέφωνο: 210 899 0152

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Best of network