Follow us

Aυγά με πιπεριές και λουκάνικο chorizo

Από τον Steven Frost, chef του New Taste στο ξενοδοχείο New Hotel

Aυγά με πιπεριές και λουκάνικο chorizo


Υλικά για 2 μερίδες


125g λουκάνικο chorizo??, αποφλοιωμένα και κομμένα σε κύβους
1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς τους σπόρους και κομμένη σε φέτες
1 κίτρινη πιπεριά, χωρίς τους σπόρους και κομμένη σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
150 έως 200g ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
2 αυγά ελεύθερης βοσκής
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι τοποθετούμε το λουκάνικο chorizo ??και το μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δούμε να απελευθερώνεται λίγο από το λίπος που. Με μια τρυπητή κουτάλα το αφαιρούμε και το αφήνουμε στην άκρη.

Προσθέτουμε τους κύβους του κρεμμυδιού στο τηγάνι, και λίγο λάδι, αν χρειάζεται. Μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τις πιπεριές και το σκόρδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και την πάπρικα και μαγειρεύουμε ελαφρώς, περίπου για 5 λεπτά. Ξανατοποθετούμε το chorizo ??στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά. Μοιράζουμε ομοιόμορφα στα σκεύη που θα μπουν στο φούρνο.


Ψήνουμε στο φούρνο για 3 λεπτά. Στη συνέχεια τα βγάζουμε και φτιάχνουμε μια κοιλότητα στο μέσον του κάθε πιάτου. Προσεκτικά σπάμε ένα αυγό στη μέση. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ξανατοποθετούμε στο φούρνο. Μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί το ασπράδι αλλά ο κρόκος να παραμένει ρευστός. Τα βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε με ψωμί.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ